Casual & Wine: «Posa’t maca i surt a prendre una copa de vi»

La desfilada de moda i vi de la Terrassa de Vins, presentada pel sumiller Esteve i Emovins, amb l’estilisme Cebado i el vestuari de Los Secretos de Lily

Ester Bachs
15 de novembre del 2014
Actualitzat a les 11:06h
Desfilada moda i vi "Casual & Wine" de la fira Terrassa de Vins
Desfilada moda i vi "Casual & Wine" de la fira Terrassa de Vins | Ester Bachs


Què és això de l’estil “Casual & Wine”?

Sigui per anar a treballar, per sortir a prendre alguna cosa després de la feina o quan anem de convidats a una festa, l’hora de triar la vestimenta que ens posarem pot esdevenir una diversió, una inquietud o, fins i tot, confondre’ns si no tenim prou detalls d’on anem.  Us passa el mateix quan teniu al davant una carta de vins? 

«En un món ple de tendències el “Casual” ens suggereix la comoditat, el dia a dia, el sentir de cadascú. El món del vi esdevé còmode per entendre'l quan un s'hi endinsa, forma part de la nostra cultura i podem escollir segons els nostres criteris i gustos. No hi ha cap tendència millor que aquella amb la que un s’identifica». Aquesta és la idea que presenta Emovins, amb Sol Roig i el sumiller Esteve Esteve. I ja van quatre les edicions d'aquesta activitat que reuneix ‘Moda i Vi’, i exhaureix les entrades ràpidament omplint tots els espais on s’ha organitzat. En aquesta ocasió, el primer dia de la fira de Terrassa de Vins, més de 50 assistents han pogut desxifrar les tendències més actuals, d’una manera divertida per conciliar els vins més frescos amb l’estil de cadascú. 

L'acte ha comptat amb un tast de 5 vins catalans proposats pel sumiller Esteve i una desfilada d’estilisme i moda per la temporada hivern 2014/2015, suggerida per Sònia Pinedo de Cebado i la botiga egarenca “Los Secretos de Lily”. Esteve reivindica que potser no sortim tant a prendre una copa de vi com hauria de ser en un país de vins, però que amb idees com aquesta, no hi ha excusa per posar-se maco/a i sortir a prendre una copa!

Els vins “casual” proposats:

-El vi blanc Taleia 2013 de Castell d’Encús (DO Costers del Segre), que l’Esteve va sobrenomenar “líder de temporada” per la seva frescor, elegància i bona estructura, va combinar-se amb la desfilada de “ponxos i serrells”, uns complements molt originals i la proposta d’estilisme de la Sònia: cabells a l’aire, en moviment i els rinxolats. 

-El vi negre Collbaix Cupatge 2012 del Celler El molí (DO Pla de Bages), d’un color roig robí molt intens que tant en nas com en boca deixa molts records aromàtics. Aquest vi es va congeniar amb un toc “gentlemen americà”, adaptat a la moda femenina amb pantalons i camises amples. Cues altes i estil natural, com la moda masculina és més senzilla i duu menys complements.

-El tercer vi va ser un escumós biodinàmic, el Clos Lentiscus Sumoll del Massís el Garraf, que Esteve el posa com a proposta atrevida amb arròs inflat de gambes i espècies i el combinen amb molts altres complements de moda: serrells, bosses de mà, armilles, cinturons amples, collars allargassats... 

-El quart vi va ser el penedesenc Faust 1.0. Un vi singular de Finca Parera, cupatge de varietats negres, i el casen amb un bàsic de tot fons d’armari: “el negre”, combinat amb pentinats de volum i textures.

-Per últim, Esteve presenta el moment dolç que ofereix el restaurant Ca l’Esteve per Nadal amb la seva mistela elaborada amb xarel·lo de la mateixa finca on tenen el restaurant, a Castellbisbal.  Ara és “el moment de treure’l de l’armari” explica el sumiller, que només n’embotellen 50 ampolles a l’any per compartir els moments íntims amb la família i clients. 
 

Models de la desfilada "Casual & Wine".  Foto: Ester Bachs