Terrassa ja fa olor de vi

El cap de setmana es tastaran els productes dels cellers i distribuïdors que participen en una fira egarenca, i que explicaran les seves excel·lències de primera mà

J.M.O.
14 de novembre del 2014
Actualitzat el 15 de novembre a les 8:23h
Inauguració de la Terrassa de Vi
Inauguració de la Terrassa de Vi | Maria Díaz


L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat del tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Amadeu Aguado, ha assistit aquesta tarda de divendres a la inauguració de la segona edició de la Fira Terrassa de Vins, dedicada als vins i olis catalans, que se celebra fins al 16 de novembre al Recinte Firal (passeig del Vint-i-dos de Juliol, 265). 

Terrassa de Vins pretén convertir-se en una cita ineludible pels amants del vi, un espai de coneixement, exhibició i activitats. L'esdeveniment s'acompanya amb la cuina de restauradors del Vallès.

A l’acte han assistit també el coordinador general de l’Institut Català del Vi, Xavier Agell, i representants de diferents denominacions d’origen catalanes. Durant el seu recorregut per la fira, l’alcalde ha visitat l’estand de Terrassa Gastronòmica, on es donaran a conèixer 23 productes seleccionats de productors locals i hi haurà de degustacions i tastos de vi, vermut, pa, oli, botifarres, formatge, cigró menut, coca de Munt i altres. També s’informarà de les activitats del programa “Tardor de Caça i Bolets a Terrassa”.
 
Terrassa Gastronòmica és una marca creada per la comissió del mateix nom, dedicada a impulsar el producte gastronòmic autòcton i de qualitat, i integrada per l’Ajuntament de Terrassa, el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, el Gremi de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters de Terrassa i Comarca, el Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i comarca, la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, el Col·lectiu Cuina Vallès, el Col·lectiu SlowFood, l’Associació de Concessionaris del Mercat de Sant Pere, l’Associació de Concessionaris del Mercat de la Independència i la Fundació Sant Galderic, amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental. 

Al llarg d’aquests dies, es tastaran els productes dels cellers i distribuïdors que hi participen, que explicaran les seves excel·lències de primera mà. Terrassa de Vins proposa maridar els millors vins a ritme de swing, compartir les tendències en moda i vi a la  desfilada de Casual & Wine, gaudir dels tasts més agosarats i suggerents amb sommeliers i enòlegs reconeguts i conèixer que hi ha darrera del tast de l’oli, el nou protagonista en aquesta edició.

Jordi Ballart ha fet una passejada per la Terrassa de Vins Foto: Maria Díaz


La DO Pla de Bages aproparà un territori ben pròxim i sovint desconegut per a molts. Tot això fins arribar a la franja més nocturna, on els còctels tenen el seu moment. Com el tenen els més petits de la casa, en un espai propi per avançar-nos al Nadal i preparar guarniments per a la taula, això sí amb el suro com a element associat a la fira.

Maridatges, tasts, novetats en una edició que té com objectiu superar les xifres d’assistents , més de 4000, i de venda de tiquets, 15000, de la primera edició.
 

Productes exposats a la Terrassa de Vi Foto: María Díaz