Viladecavalls recupera les tradicions

Un dels nous esdeveniments del programa de festes de Sant Martí és el Horsetown Music Festival

La Torre
12 de novembre del 2014
Viladecavalls omplirà, els dies 15 i 16 de novembre, el casc antic i voltants, de tradicions, cultura i activitats per celebrar la seva Festa Major d’Hivern convidant a veïns, veïnes i visitants a descobrir i conèixer el nostre municipi.

L’any passat es va celebrar la primera edició de la Fira “Viladecavalls, recuperem les tradicions” emmarcant-la dins la Festa de Sant Martí, patró del municipi i Festa Major d’hivern.

Aquest any, i després de l’èxit de participació que va rebre la primera edició amb una afluència de més de 1500 visitants, es pretén consolidar aquesta fira i totes les seves activitats, fent així que Viladecavalls passi a formar part de l’agenda de Fires i Cultura Popular de Catalunya.

En aquesta segona edició es va un pas més enllà i, a més d’allargar els actes a tot el cap de setmana i no només el diumenge com fins ara, s’inclouen novetats com la presentació per part de Cuina Vallès del nou plat “L’Olla Vallesana”, la gran gimcana “Jo sóc de poble” o el primer Festival Jove de música en viu “Horsetown Music Festival” donant veu i espai a la demanda del col·lectiu jove del municipi.

En un esdeveniment d’aquest caire es treballa conjuntament des de totes les àrees de l’ajuntament i entitats del municipi, buscant la fórmula perquè l’organització garanteixi que tots i totes puguin passar-ho bé, alhora que ajudar a donar fortalessa l’economia local i conèixer l'entorn i la tradició.

Gimcana “Jo sóc de poble”
Aquest any, Sant Martí a Viladecavalls introdueix una nova proposta per a grans i petits, es tracta de la gimcana “Jo sóc de poble” on necessitareu l’ajuda i col·laboració dels altres i on gaudireu en família de dife-rents desafiaments culturals, reptes i proves en equips pensades per jugar, riure i cooperar. “Jo sóc de poble” ens endinsa en un nou model de joc ambientat en la tradició rural. Desplegarem un seguit de proves aptes per a totes les edats que ens aportin diversió i coneixements. Podràs buscar l’agulla en un paller o com provar que la llet no ve del brick, entre moltes d’altres.

L’Olla Vallesana
Enguany, una novetat més de la Festa de Sant Martí a Viladecavalls “Recuperem les tradicions” és la presentació del nou plat “L’Olla Vallesana”. Un acte que compta amb la participació de Cuina Vallès i el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, els quals oferiran unes 1.000 racions gratuïtes acompanyades d’un tastet dels vins del Celler d’Ullastrell.

“L’Olla Vallesana” es presenta en directe per primera vegada a Viladecavalls a la Plaça de la Vila per a tots els assistents. Aquesta recepta estarà elaborada amb productes típics de la terra com són la mongeta del “ganxet”, la botifarra terregada, la col de paperina, i l’oli de la varietat becaruda.

Primera edició del Horsetown Music Festival
Un dels nous esdeveniments dins del programa de festes de Sant Martí és el Horsetown Music Festival, organitzat per l’Ajuntament de Viladecavalls, amb el suport del Punt Jove. El Horsetown Music Festival tindrà lloc el proper dissabte 15 de Novembre a partir de les 20h a la Plaça de la Masia de Can Turu. Aquest festival de música jove, comptarà, en la seva primera edició de les actuacions i presència de grups en directe, joves prome-ses, artistes novells, que de ben segur que ens transportaran a un món de ritmes.