Millores a l'espai públic de Sant Pere Nord i Cementiri Vell

Es tracta de treballs de millora de l’accessibilitat a la confluència del carrer de Miquel Servet amb la carretera de Montcada, d'una banda, i d'enjardinament a la plaça de Laureà Barrau, de l'altra

La Torre
10 de novembre del 2014
Actualitzat el 11 de novembre a les 16:12h
Obres al carrer de Miquel Servet .
Obres al carrer de Miquel Servet . | Foto: A.T

Obres al carrer de Miquel Servet Foto: A.T.


El programa de millora integral de l'espai públic "Terrassa Barris en Marxa" porta aquesta setmana noves actuacions als barris de Cementiri Vell i Sant Pere Nord. Aquest dilluns han començat treballs de millora de l'accessibilitat a la confluència del carrer de Miquel Servet amb la carretera de Montcada, d'una banda, i d'enjardinament a la plaça de Laureà Barrau, de l'altra.

Els treballs de millora de l'accessibilitat a Cementiri Vell afectaran les dures voreres del carrer de Miquel Servet, a la confluència amb la carretera de Montcada. La vorera esquerra es rebaixarà tot al llarg de la cantonada, dotant-la de la inclinació necessària per ajustar-la al nivell de la calçada, mentre que a la dreta s’ampliarà per crear una plataforma, escurçant així el recorregut del pas de vianants. La construcció de la plataforma comportarà l'anul·lació dels embornals existents, per la qual cosa es construiran quatre nous embornals, tres a la vorera dreta i un a l’esquerra. A més, ambdues voreres incorporaran un paviment especial per a invidents indicant el pas de vianants. Finalment, la bateria de contenidors canviarà de banda, passant a ubicar-se a la vorera esquerra del carrer de Miquel Servet.

Mentre durin les obres, la part de la bateria corresponent a la fracció orgànica es desplaçarà fins a la carretera de Montcada, al costat de l’entrada del Parc de Vallparadís. Les tasques es completaran amb el pintat del pas de vianants.

Aquesta actuació ha estat adjudicada a l’empresa Asfaltats Riba SA per un import de 7.649,60€. Durant aquesta setmana, el tram final del carrer de Miquel Servet (entre el carrer de Marinel·lo Bosch i la carretera) estarà tallat al trànsit, excepte per l’accés als pàrquings. La setmana vinent estarà obert a la circulació amb afectacions puntuals.

Millores a la plaça Laureà Barrau

A la plaça de Laureà Barrau, a Sant Pere Nord, han començat també avui diferents actuacions de millora. A la banda del carrer Poetessa Caparà s’instal·larà un tancament per a evitar l’accés als parterres d’aquella banda de la plaça, on es plantaran diversos exemplars de Grevillea luniperina i Mahonia Media, dos arbustos ornamentals, i s’ampliarà el sistema de reg existent.

A la zona central de la plaça, es retirarà el gronxador que hi ha fora del perímetre de seguretat de la zona de jocs infantils, i a la zona de jocs es repassarà el sauló existent i es substituirà l’antic tobogan per un de nou. Les obres han estat adjudicades a Construcciones FERTRES SL per un import de 14.015,33€, i tindran una durada de 3 setmanes, durant les quals es mantindran algunes zones tancades per seguretat.