Colors del desert al Museu Tèxtil de Terrassa

Els protagonistes són els teixits de les dones de la tribu berber dels Aït Khebbach

La Torre
23 de novembre del 2014
Actualitzat el 26 de novembre a les 8:18h
Alguns dels tapissos que es poden veure a la mostra
Alguns dels tapissos que es poden veure a la mostra | Ramon Navarro

Alguns dels tapissos que es poden veure a la mostra Foto: Ramon Navarro


El Centre de Documentació i Museu Tèxtil (CDMT) acull l’exposició “Marroc. Colors del desert. Teixidores contemporànies dels Aït Khebbach”. Es tracta d’una mostra itinerant co-produïda pel Musée Bargouin (Clermond Ferrand) i Ethnistory, que ha estat adaptada a l'espau espai expositiu egarenc.

Els protagonistes són els teixits de les dones de la tribu berber dels Aït Khebbach (Sàhara marroquí), que d’ençà del seu sedentarisme, començaren a moblar les seves tendes o cases teixint catifes, cobertors i coixins amb llanes desteixides de jerseis vells. La mostra és un recorregut pel llenguatge decoratiu de les diferents protagonistes partint del que poden haver estat els seus models d’inspiració.

Un muntatge escenogràfic, diversos vídeos i les esplèndides imatges que acompanyen les peces ens permeten endinsar-nos en les cases i l’ambient en el que treballen aquestes teixidores.

L’entrada és lliure i gratuïta.

L’exposició estarà oberta al públic fins el 15 de març de 2015. Excepcionalment, el CDMT obrirà també de manera gratuïta els dijous de 16 a 19h. durant tot aquest període.

Més informació a: [email protected] / 93 731 52 02

Foto: Ramon Navarro

Foto: Ramon Navarro