Labòria (PSC) signa la denúncia contra l'Estat espanyol

La regidora del PSC Terrassa participa i firma com a càrrec electe el document que serà portat a les Nacions Unides en què s'acusa el govern espanyol de vulnerar el dret fonamental de la llibertat d'expressió del poble català

Lluïsa Tarrida
07 de novembre del 2014
Actualitzat el 08 de novembre a les 7:16h
La regidora Carme Labòria (a la dreta) signant el document
La regidora Carme Labòria (a la dreta) signant el document | Foto: Lluïsa Tarrida

La regidora Carme Labòria (a la dreta) signant el document Foto: Lluïsa Tarrida


Han estat moltes les persones, la majoria com a representants d'entitats culturals i veïnals de Terrassa, que s'han acostat aquest divendres al migdia a la plaça de La Torre del Palau per ser testimonis de l'acte de signatura de la denúncia interposada contra l'Estat espanyol davant de les Nacions Unides fetes pels càrrecs electes de Catalunya per la "vulneració del dret del poble català a decidir el seu futur polític en impedir-li l'exercici de la democràcia mitjançant un referèndum o consulta homologable internacionalment".

Entre els regidors de CiU i ICV-EUiA que han participat plasmant la seva signatura al document també hi havia la regidora del grup socialista de Terrassa Carme Labòria. Ella ha estat l'única edil del PSC que a títol individual ha volgut formar part d'aquest acte de denúncia, i no només ho ha fet amb la seva presència sinó que també ha estampat la seva rúbrica en el document oficial.

Carme Labòria ha afirmat que "avui sóc aquí signant un manifest d'adhesió voluntària dels càrrecs electes del nostre ajuntament per denunciar la vulneració del dret a decidir". La regidora socialista ha dit que "en el seu moment ja vaig firmar el document d'adhesió al Pacte Terrassenc pel Dret a Decidir" i ha recordat que l'Ajuntament de Terrassa -governant per als socialistes amb coalició amb ICV-EUiA- també n'és membre. 

Labòria ha confirmat la seva presència aquest diumenge en el procés participatiu exercint el seu dret a vot tot i que no ha volgut manifestar què votaria. Sí però que ha subratllat que "el principal motiu per haver firmat aquesta denúncia és que m'indigna que no es vulgui escoltar la veu de la ciutadania".