Ventalló tindrà una placa commemorativa a Terrassa

Aquest novembre se celebra 50 anys de la primera traducció al català del còmic d'Hergé realitzada per l'egarenc | El municipi acollirà diversos actes per celebrar l'efemèride i recordar la figura d'un dels seus veïns més il·lustres

Lluïsa Tarrida
04 de novembre del 2014
Actualitzat el 06 de novembre a les 10:23h
Una vinyeta del Tintín traduïda per Joaquim Ventalló
Una vinyeta del Tintín traduïda per Joaquim Ventalló

Aquest novembre farà 50 anys de la primera traducció del Tintín al català, tasca encomanada al terrassenc Joaquim Ventalló. Per celebrar aquesta efemèride, "1001, associació catalana de tintinaires" i l'Ajuntament de Terrassa organitzen diversos actes a Terrassa, ciutat natal del traductor del famós periodista.

Del 3 al 15 de novembre, la Biblioteca Central de Terrassa acollirà l'exposició "Tintinaires de Catalunya". Es basa en els plafons utilitzats en la mostra del Centre Cultural Can Fabra. A la Central (Passeig de les Lletres) també es podrà veure una mostra de figuretes d'en Milú que Mercè Elias del col·lectiu d'art de Matadepera ha preparat.

Així mateix, després de moltes reivindicacions, finalment, el Consistori ha decidit col·locar una placa commemorativa a la via pública en record de Joaquim Ventalló. L'acte oficial tindrà lloc el proper dimecres, dia 12 de novembre, a les sis de la tarda al carrer Cardaire.

Finalment, al mateix dia 12, es realitzarà a la Biblioteca Central una conferència sota el títol "Joaquim Ventalló i la feina de traductor de Tintín al català", a càrrec de Pau Vinyes i Roig, tintinaire i autor de la biografia "Visca la República!: Joaquim Ventalló, periodista, polític, poeta i traductor". Serà a les set del vespre i és un acte obert a la ciutadania.