Grífols: «No importa la mida d'un país, sinó la seva qualitat democràtica»

El president de la multinacional Grifols, premiat a la Nit de l'Empresari de la Cecot, diu que "crec que estem molt mal acostumats i ens agrada plorar una mica més del compte"

E.P.
04 de novembre del 2014
Actualitzat a la 13:28h
Víctor Grífols rep el guardó de la mà d'Artur Mas i Antoni Abad
Víctor Grífols rep el guardó de la mà d'Artur Mas i Antoni Abad | Foto: gencat

Víctor Grífols rep el guardó de la mà d'Artur Mas i Antoni Abad Foto: gencat


El president de la multinacional Grifols, Víctor Grífols, ha sostingut aquest dilluns que, de la mateixa manera que a la companyia que presideix no l'espanta la competència i que el que importa és la qualitat i la dignitat del competidor, el mateix passa amb els països: "La grandària dels països no importa, sinó la qualitat del país".

Grífols s'ha expressat així en la celebració de la XX edició de la Nit de l'empresari que ha celebrat la patronal vallesana Cecot al Palau de Congressos de Catalunya, i ha rebut un fort aplaudiment de l'auditori.

Ha agraït el guardó, i en referència al context econòmic ha dit: "Tothom parla que són temps difícils, però jo preguntaria què havia de passar el 1914 i si les dificultats d'ara es poden comparar amb les de llavors". "Crec que estem molt mal acostumats i ens agrada plorar una mica més del compte", ha asseverat, i ha afegit que l'empresari de debò no escull mai el temps en què vol ser empresari, sinó que ho és quan arriba el moment, siguin bons o mals temps.

Ha afirmat que en els últims 35 anys, des que l'Estat va entrar en la UE, s'ha perdut el temps i s'ha malgastat una bona oportunitat: "Estem plorant que si Europa tira o no tira, va o no va. Hem perdut aquesta oportunitat. Els temps no sé si són difícils, però són estranys, i ara sofrim les conseqüències", ha conclòs.