Subvencions de 1.000 euros per fomentar l'ocupació a Vacarisses

El PSC va ser l'únic partit que va votar-hi en contra afirmant que el govern deixa sense ajudes a empreses i autònoms que contractin personal a temps parcial

La Torre
04 de novembre del 2014
Actualitzat a les 19:17h
El ple extraordinari de l’Ajuntament de Vacarisses ha aprovat les bases per a la concessió de subvencions a les empreses i autònoms amb seu a Vacarisses, que contractin personal durant sis mesos i a jornada completa. La proposta pretén segons la regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, fomentar la creació d’'ocupació i la reinserció social de col•lectius especialment vulnerables, atesa l’'actual crisi econòmica i la situació d'’atur d’'alguns ciutadans i ciutadanes, perllongada en el temps. En total, s’'hi destinaran 10.000 euros.

Per rebre aquestes subvencions, les empreses i autònoms han de tenir la seva seu social a Vacarisses i ser usuàries del servei local d’ocupació. Els contractes, per a un període de 6 mesos o més a jornada completa, s’hauran de gestionar mitjançant una oferta a la borsa de treball municipal. L’'import de la subvenció serà de 1.000 euros per contracte signat.

La mesura va rebre el suport de tots els grups municipals, excepte el del PSC, que va abstenir-se. La portaveu del grup municipal socialista, Laura Sánchez, ha valorat la decisió i ha afirmat: “Ja era hora que un ajuntament que té superàvit en tots els exercicis destini recursos a polítiques actives d’ocupació”.

No obstant, ha manifestat que un ajut d’aquestes característiques “hauria de tenir un abast més ampli i per això els socialistes proposem que també es subvencioni la contractació a temps parcial, ja que aquesta és una necessitat real d’algunes petites empreses i autònoms, així com d’alguns treballadors i treballadores”.

En aquest mateix sentit, la portaveu socialista ha demanat incorporar aquesta proposta per tal de beneficiar el màxim de persones i ha reclamat que l’aportació econòmica fos proporcional a la jornada de contractació.

"El govern d’UIPV i VxV s’ha oposat a la proposta del PSC sense donar cap argument de pes", diuen els socialistes. La portaveu li ha recriminat a l’alcalde: “Sembla que té molta pressa en aprovar aquestes bases i això fa malpensar senyor Boada, perquè la proposta que li estem fent és beneficiosa i l’aprovaríem d’aquí tres setmanes en el ple ordinari, per tant no entenem aquesta negativa”.