Desmantellades dues plantacions de marihuana

La Policia Nacional, amb la col·laboració de la comissaria de Terrassa, ha detingut un total de set persones pel cultiu intensiu de cànnabis a Rubí i Pineda

La Torre
03 de novembre del 2014
Actualitzat a les 16:54h
Agents de la Policia Nacional han desmantellat a la demarcació de Barcelona dues plantacions de marihuana habilitades en una casa de Rubí i a Pineda de Mar. Ambdues instal·lacions estaven degudament condicionades per acollir 890 i 230 plantes de diferents varietats respectivament, prenent l'electricitat necessària de forma fraudulenta de les escomeses generals. En el cas de la plantació del Maresme la producció es destinava a proveir a clubs cannàbics de la comarca. Han estat detingudes un total de set persones; cinc a Rubí i les altres dues a Pineda de Mar. Les recerques han estat realitzades per agents de les Comissaries de Cornellà i Mataró, en col·laboració amb la Comissaria de Terrassa i la Policia Local de Pineda de Mar, respectivament.

Una casa aïllada

Les recerques dutes a terme des del passat mes d'agost van permetre als agents conèixer l'existència d'un grup d'individus que s'estaven dedicant al cultiu, preparació i posterior distribució d'importants quantitats de marihuana. Les pertinents gestions policials van situar a Rubí (Vallès Occidental) una casa aïllada i sense veïns al voltant, que les cinc persones, ara detingudes, havien llogat habilitant-la per al cultiu intensiu de cànnabis.

Una vegada dut a terme el registre del domicili els agents van comprovar que un magatzem, situat en el garatge de l'habitatge, havia estat degudament condicionat amb la il·luminació necessària de 30 llums halògens de gran potència, sistema de ventilació-extracció, reg i humitat controlada per al cultiu de les plantes. Les finestres que donaven a l'exterior es trobaven segellades amb material opac per evitar el visionat des de l'exterior. En el lloc es van intervenir 890 plantes en diferents fases de creixement, 3 quilos de farcells secs, 100 grams en pol·len i 400 euros en metàl·lic, així com l'utillatge i productes necessaris per cobrir tot el procés. L'electricitat i l'aigua necessàries per mantenir la plantació es prenien fraudulentament de les respectives escomeses generals, amb els consegüents perjudicis econòmics a les respectives empreses subministradores.

Sofisticada plantació en un traster

D'altra banda a la fi del passat estiu els investigadors van rebre diverses informacions respecte a la possible existència d'un altre cultiu de marihuana en una cambra trastera de la localitat de Pineda de Mar (Barcelona). Es va localitzar a l'interior d'un pàrquing un habitacle, d'uns 15 metres quadrats, que albergava en el seu interior una sofisticada plantació amb 230 plantes en diferents fases de creixement i un quilo de farcells, entre altres derivats.

Les recerques dutes a terme i els efectes intervinguts van permetre als agents determinar que els detinguts posseïen avançats coneixements en el cultiu de marihuana. La plantació incloïa un sistema mitjançant el qual experimentaven genèticament amb els esqueixos de diferents varietats i que barrejaven entre si per obtenir un cultiu selectiu de qualitat que permetés als consumidors experimentar sabors diferents de la marihuana i els seus variats efectes.

Tots els arrestats, a qui se'ls imputen presumptes delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric i aigua, van ser posats a la disposició de les autoritats judicials corresponents, decretant-se la seva llibertat amb càrrecs a l'espera de judici.