Diga'm en quina estació de l'any vas néixer i et diré com ets

Un estudi investiga l'origen de l'humor de les persones

Canal Digital
05 de novembre del 2014
Actualitzat a les 7:46h
L'estudi determina que l'estació de l'any en la qual naixem determina el nostre caràcter.
L'estudi determina que l'estació de l'any en la qual naixem determina el nostre caràcter. | Flickr

Els investigadors de la universitat de Semmelweis, a Budapest, han revelat en un estudi que l'estació de l'any en la qual naixem pot condicionar l'humor que tindrà una persona durant la seva vida. Els autors de la investigació, citats pel diari The Telegraph, afirmen que els nens nascuts a l'estiu patiran més alts i baixos en el seu humor, mentre que els nascuts a l'hivern no seran persones irritables. 

En la recerca hi han participat 400 persones. Els investigadors expliquen que venir el món en una estació determinada afecta els nivells de dopamina i serotonina, que controlen l'humor, encara que falten investigacions per confirmar els mecanismes d'aquesta influència. L'estudi ha revelat que el número de persones amb canvis bruscs d'humor és major entre els participants que van néixer a l'estiu. D'altra banda, tendeixen a estar sempre de bon humor la majoria dels que neixen a la primavera. Els nascuts a la tardor probablement no seran depressius, mentre que els nascuts a l'hivern no es convertiran en persones irritables. 

Els científics, encapçalats per Xenia Gonda, estan buscant els marcadors genètics que explicarien aquesta connexió, ja que encara no es pot dir res sobre els mecanismes que operen en aquest vincle. El The Telegraph posa l'exemple de Caterina, duquessa de Cambridge, que va néixer el 9 de gener i, segons l'estudi, no és una persona irritable. Mentre que, per exemple, Roy Keane, exfutbolista del Manchester United, va néixer a l'agost i és impulsiu.