Les Jornades de Caça i el Bolet reviuen la Terrassa genuïna

Del bosc a la taula, entre 31 d’octubre i el 30 de novembre 33 restaurants de la ciutat ofereixen el bo i millor de cada casa

Joan Manel Oller
28 d'octubre del 2014
Actualitzat el 29 d'octubre a les 7:54h
Teresa Casals, Queco Martínez, Amadeu Aguado i Jaume Talló
Teresa Casals, Queco Martínez, Amadeu Aguado i Jaume Talló | J.M.O.
Les Jornades de la Caça i el Bolet de Terrassa 2014 s'han construït sobre bases sòlides i autèntiques, genuïnes. Ho ha reblat la regidora de Turisme Teresa Casals. "Formen part del nostre passat i la nostra història: el bosc i la muntanya, els bolets, la caça, els sabors de la terra, la cuina de sempre."

La regidora ha fet un discurs molt sentit, en un marc excepcional com és el pati de la Casa Museu Alegre de Sagrera. "Hem recuperat una part important de la nostra ànima. La cuina no és només menjar ni només negoci, és alguna cosa més".

Teresa Casals té molt clar que Terrassa ja és un referent de la gastronomia de tardor al país. I a derivat cap a un camí més pecuniari, en temps de crisi. "La gastronomia, el turisme, la cultura, tenen un vessant econòmic fonamental... ens cal aprofitar més que mai totes les oportunitats per generar riquesa i feina".
 

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Amadeu Aguado també ha participat en l’acte de presentació de la campanya Tardor de Caça i Bolets a Terrassa, organitzada pels Serveis de Turisme i de Comerç de l’Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca i l’Eix Comercial Sant Pere. A la presentació de la campanya hi havia el vicepresident del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, Queco Martínez, i el president de l’Eix Comercial Sant Pere, Jaume Talló. Queco Martínez ha destacat que hi ha unes bases que permeten afrontar el futur amb optimisme.

Després dels parlaments hi ha hagut una degustació de productes de caça i bolet a càrrec d’alguns dels restaurants participants. La Tardor de Caça i Bolets a Terrassa 2014, que es durà a terme entre el 31 d’octubre i el 30 de novembre, inclou les XVII Jornades Gastronòmiques, la IX Fira del Bolet i compta amb la participació de 33 restaurants i activitats de tota mena, que inclouen cursos i tallers, concursos, exposicions, degustacions, excursions, paquets turístics i jornades gastronòmiques.