Un presumpte homicida, detingut per veure-hi poc

La propietària de l'habitatge va poder deslliurar-se del seu assaltant ferint-lo amb les tisores que duia a la mà

La Torre
28 d'octubre del 2014
Actualitzat el 03 de novembre a les 15:52h
Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Terrassa van detenir el passat 20 d’octubre un home de 50 anys, nacionalitat espanyola i veí de la localitat de Viladecavalls com a presumpte autor d’un homicidi en grau de temptativa.
 
Els fets van tenir lloc a mitjans del mes d’octubre d’enguany, quan la propietària d’un habitatge unifamiliar de Can Gonteres (Viladecavalls) va sortir a recollir unes herbes al seu pati passades les 6:00 del matí. En sortir de la casa, la dona va trobar-se de sobte amb un home que duia el rostre semi cobert i que va intimidar-la amb un ganivet. L’intrús va empentar la dona i la va fer entrar per la força a l’habitatge, fent-la caure a terra mentre s’atansava a ella amb el ganivet a la mà.
 
Ambdós van iniciar un forcejament fins que la propietària de l’habitatge va poder deslliurar-se del seu assaltant ferint-lo lleument amb les tisores que duia a la mà. L’intrús, davant la forta resistència oposada per la víctima, va fugir precipitadament de la casa perdent les ulleres que duia posades.
 
Efectius de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Terrassa van fer-se càrrec de les gestions per esclarir les circumstàncies de l’assalt. A resultes de la inspecció ocular dels fets i d’entre els diferents indicis d’interès, els investigadors van recollir unes ulleres graduades que l’intrús havia perdut durant la fugida.
 
L’estudi de les ulleres va donar com a resultat que es tractava d’una marca i model concret que únicament es distribueix a una òptica de Terrassa. La investigació va donar un gir decisiu quan els agents van poder saber que les ulleres presentaven una graduació molt específica i que un home, durant el mateix dia de l’assalt, havia trucat a l’òptica per encarregar-ne unes de noves exactament iguals i amb la mateixa graduació.
 
Una altra víctima a Roc Blanc

Amb aquella informació els agents es van desplaçar ràpidament al domicili on vivia el client que havia encarregat les ulleres noves i que va resultar ser una casa a la mateixa urbanització on vivia la víctima. Un cop allà els investigadors van contactar amb el propietari el qual encara presentava al coll la ferida que la víctima de l’assalt li havia causat  i el van detenir.
 
Una vegada detingut, els investigadors van verificar que altres indicis observats en la inspecció del lloc de l’assalt també en feien presumir la seva participació i en reforçaven la seva presumpta autoria.
 
La investigació va donar un nou gir quan els investigadors van efectuar el registre del domicili del detingut. Allà els agents van intervenir diverses peces de roba, així com un passamuntanyes, i van localitzar una jaqueta que era altament similar a la descrita per la víctima d’un robatori a una casa del barri de Roc Blanc, que va tenir lloc durant el mes de gener d’enguany. En aquell cas una dona que s’havia quedat sola a casa va sorprendre un individu amb el rostre mig cobert a l’interior de l’habitatge, però el gos de la víctima va fer front a l’intrús quan aquest intentava subjectar-la i el va ferir en una mà. Per aquest motiu al detingut se li va imputar també un delicte de robatori amb força en habitatge.
 
El detingut, al qual ja li constaven antecedents anteriors per altres delictes, va passar a disposició judicial el passat 22 d’octubre davant el Jutjat en funcions de guàrdia de Terrassa el qual va decretar el seu ingrés a presó.