Les històries de l'exili, a Terrassa

Un curs d'Òmnium i CEHT pretén recordar el periple dels que van marxar l'any 1939

per La Torre , 25 d'octubre de 2014 a les 09:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb el curs "75 anys d'exili català republicà" que proposen per a aquest novembre el Centre d'Estudis Històrics de Terrassa i Òmnium Cultural-Terrassa, es pretén recordar el periple dels exiliats, tant de les figures reconegudes com dels ciutadans anònims, però sobretot comprendre el seu paper en la història de Catalunya.

En començar l'any 1939, centenars de milers de catalans i de republicans de procedència diversa van creuar la frontera nord enllà. Un nombre elevat d'ells havia combatut l’exèrcit insurrecte durant la Guerra Civil i molts simplement havien participat en l'experiència republicana... n'hi havia que només fugien per evitar la repressió.


La majoria d'exiliats van patir l'experiència dels camps de concentració a la Catalunya del Nord i al sud de França. En general, es van escampar arreu del món en una diàspora que va allunyar del país -en molts casos per sempre- la majoria dels sectors més compromesos, combatius i culturalment preparats de la societat catalana, que va trigar molts anys a refer-se’n.

Per inscriure's al curs, es pots fer-ho emplenant un formulari o enviant un correu a: terrassa@omnium.cat, o bé deixeu un missatge als telèfons: 93 733 72 81 / 698 776 540Consulteu el programa clicant aquí

 

Participació