Els més forts de Terrassa són Xavi Jurado i Laura Sucarrats

La prova final, organitzada pels Minyons, ha estat arrossegar un cotxe de 1.200 kg amb conductor

Joan Manel Oller
18 d'octubre del 2014
Actualitzat el 19 d'octubre a les 11:20h
Laura Sucarrats
Laura Sucarrats | Mireia Comas
En Xavi Jurado i la Laura Sucarrats són l'home i la dona més forts de la ciutat. Si més no, han estat els guanyadors del primer Terrassenc de Ferro organitzat pels Minyons de Terrassa a la plaça Vella. Darrere d'ells han quedat Jordi Graells i Roger Joseph (Tito) en l'apartat masculí, i FedericaAnassetti i TàniaArch en el femení. La prova definitiva ha estat arrossegar un cotxe de 1.200 kg.

Els participants, 33 -cinc eren dones, entre elles una nord-americana i una italiana- han hagut de superar cinc proves de força, equilibri, valor i seny. Els vencedors han arribat a la gran final, on hi ha via la festa final i més espectacular. Homes i dones han hagut de superar una pista americana complicada, han aixecat dues bombones de butà, han fet un recorregut amb un carretó carregat de material, han donat 25 cops de mall per sobre del cap a un pneumàtic de tractor, i han traslladat cinc metres 50 totxanes amb les quals han fet un castell -en general, quelcom que si semblava, una peça a sobre de l'altra-.

Els Minyons han organitzat una gran festa a la plaça Vella, amb tallers de castells, una exposició sobre la història de la colla malva i una paradeta on es recollien els noms de les persones que aniran a l'exhibició castellera de la plaça del Vi de Girona, on el 3 de 10 amb folre i manilles és un dels grans objectius.