La Coordinadora de Colles Castelleres i Repsol signen un conveni

Ha permès finançar diverses iniciatives de la Coordinadora

DiariCasteller,cat
17 d'octubre del 2014
La signatura del conveni entre la CCCC i Repsol.
La signatura del conveni entre la CCCC i Repsol. | CCCC

Josep Francesc Font, director del complex petroquímic de Repsol a Tarragona, i Alfonso González, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), han signat aquest migdia un conveni que suposa un tercer any de col·laboració entre les dues entitats. L'aportació de Repsol servirà per donar al món casteller eines de prevenció de lesions, de difusió a les escoles i de formació per als equips directius de les colles, i referma el compromís de l'empresa amb la cultura popular del seu entorn. Gonález ha destacat que l'ajut de Repsol permet a la CCCC treballar tant en la línia de reforç intern del món casteller com en la difusió d'aquest a l'exterior. Per la seva banda, Font ha explicat que el món casteller entronca amb alguns dels valors de l'empresa, com ara l'equip, el treball o el compromís. 

En concret, la col·laboració ha permès l'edició de 10.000 exemplars del fulletó "Fem pinya", una eina bàsica de prevenció ja que inclou consells al casteller per saber com ha de col·locar-se en una pinya per evitar lesions. Aquest fulletó, que d'aquesta manera ja arriba a la tercera edició, és encara més important ara amb la creació de noves colles i el creixement amb castellers novells de les ja existents. 

Per segon curs consecutiu, l'aportació de Repsol també servirà per poder oferir sessions gratuïtes de l'activitat "Fem un castell?" del Camp d'Aprenentatge de Tarragona a les escoles. El curs 2013-14 es van fer 40 sessions que van arribar a més de 1.100 alumnes. Aquest curs s'inclouen les sessions que s'han fet durant les festes de Santa Tecla a diverses escoles de Tarragona, així com la participació al Fòrum Casteller Santa Úrsula de Valls. També s'ha fet una reedició de 700 exemplars dels quaderns per als alumnes.

Finalment, l'aportació de Repsol també ha servit per finançar la segona Jornada de Bones Pràctiques de Gestió en el Món Casteller, celebrada a Tarragona el passat 28 de juny de 2014, coorganitzada amb l'ajuntament de Tarragona, i amb més de 100 assistents de 40 colles de tot Catalunya. L'espai va ser el Seminari de Tarragona i va consistir en una matinal de xerrades i tallers en l'àmbit de la gestió de les colles. Repsol ja havia col·laborat amb la primera edició, celebrada el 2013 a Badalona, així com finançant l'estudi de la URV que ha servit de base per alguns dels continguts d'aquestes jornades.