Un passeig pels mosaics del Cementiri de Terrassa

Es podran conèixer una cinquantena d’exemples funeraris (tombes, panteons i nínxols) decorats

La Torre
19 d'octubre del 2014
Al voltant de la celebració de Tots Sants, la Societat Municipal de Serveis Funeraris de Terrassa i el Museu de Terrassa presenten l’exposició “Passeig pels mosaics del Cementiri”, que permetrà conèixer una cinquantena d’exemples funeraris (tombes, panteons i nínxols) decorats amb mosaics.

També es prepara una visita comentada. A l’època romana, els mosaics van arribar al seu màxim perfeccionament. No va ser però fins a l’aparició del cristianisme (segles IV i V) que s’inicia el mosaic funerari amb la presència de símbols iconogràfics cristians.

Santiago Padrós (1918-1971) va recuperar la iconografia religiosa del món paleocristià com el crismó, la creu, el colom, la branca d’olivera. El seu taller va ser el bressol d’aprenentatge d’una generació de mosaïcistes locals com Ramón Fonollosa, Cristóbal Picón i Rossend Gibert.

Cap als anys seixanta i setanta, aquests artistes van realitzar composicions figuratives, paisatgístiques i religioses.

Del 18 d’octubre al 2 de novembre
Exposició: “Passeig pels mosaics del cementiri”

Diumenge 26 d'octubre a les 11 del matí
Visita guiada “Passeig pels mosaics del cementiri”. Visita comentada a l’exposició i recorregut pels mosaics més significatius del cementiri de Terrassa. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia al telèfon 900 268 268 o a l’adreça electrònica: [email protected]