Les JERC Terrassa recordem el president Companys a la mateixa hora en que fou afusellat

"Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a vèncer!", recorden els joves d'Esquerra

La Torre
13 d'octubre del 2014
Actualitzat el 19 d'octubre a les 18:44h
Avui fa 74 anys que el President de la Generalitat, Lluís Companys, fou executat al Castell de Montjuïc per part del franquisme. Després d'haver estat exiliat a França un cop el bàndol franquista havia ocupat Catalunya, Companys fou detingut per membres de la Gestapo, la policia secreta de l'Alemanya nazi, que l'entregaren a les autoritats franquistes.

En ple segle XXI i després de gairebé 40 anys de la mort del dictador, el consell de guerra que condemnà Companys a mort encara segueix vigent. L'Estat espanyol no ha volgut declarar-lo il·legal ni revisar el cas per retirar la condemna i reparar l'honor del President, que no només serviria per als seus familiars, sinó per a tot un poble i per als ideals democràtics. Aquest és un fet que considerem vergonyós i totalment indigne d’un país que es fa dir democràtic. Recordar i homenatjar la figura de Companys entronca amb la reivindicació del catalanisme, del republicanisme i de l'esquerra, però més enllà d'això equival a defensar els valors democràtics i per sobre de tot, la lluita contra el feixisme i la injustícia per ser ciutadans d'un país just, digne i lliure.

Cal recordar que Companys fou un President compromès amb el poble fens la darrera instància. No dubtà en trencar la legalitat espanyola vigent per tal de defensar els drets nacionals i socials de Catalunya, encara que això el portés a la presó tal i com va passar l’octubre de 1934.

Aquest 15 d'octubre, doncs, des de les JERC Terrassa, hem llançat salves en diferents barris de la ciutat a les 6 del matí, l'hora en què el President fou afusellat, per no oblidar aquells fets i exigir que el seu procés judicial s'anul·li d'una vegada per totes.

La memòria del seu assassinat injust ha ressonat arreu de la nostra ciutat. Així mateix, convidem tota la ciutadania de Terrassa a participar en l'acte d'homenatge que les JERC i ERC dedicarem conjuntament en memòria de Companys, aquest mateix vespre a les 19:30, a la Plaça de Lluís Companys.

Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a vèncer!