Es busquen idees innovadores per crear ocupació

La Xarxa d'Innovació Social del Vallès Occidental impulsa un concurs on s'anima a emprenedors, entitats i empreses a presentar projectes que donin resposta a diversos reptes socials de la comarca

La Torre
13 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 20:26h
La Xarxa d'Innovació Social del Vallès Occidental té com a finalitat establir un marc de cooperació entre els agents del territori destinat a fer emergir i recolzar idees i iniciatives que donin resposta a necessitats de la societat actual des de la innovació, la participació i la creativitat.

En aquesta línia, una de les primeres activitats que s'han posat en marxa és el concurs "Idees innovadores per a reptes socials". Aquest té com a finalitat donar suport a propostes que donin resposta a alguns reptes socials identificats com a prioritaris, generin noves relacions socials i col·laboracions sostenibles, potenciïn i fomentin la cultura d'emprenedoria, la participació i la creativitat i incorporin elements d'innovació, canvi i transformació amb impacte real en el conjunt de la societat.

En la seva primera edició, es vol comptar amb la participació, no només a emprenedors i ciutadania, sinó també a associacions, entitats, fundacions, empreses, universitats, etcètera, que vulguin presentar idees innovadores que donin resposta a alguns dels principals reptes identificats al territori i puguin concretar-se en projectes amb impacte social i econòmic.

Els dos reptes socials que s'han considerat com a prioritaris i alhora complementaris, per a aquesta edició són dos. El primer s'adreça a impulsar idees que permetin desenvolupar solucions innovadores per crear ocupació de manera sostenible mitjançant activitats d'impacte social. El segon vol donar resposta a les deficiències en matèria de finançament de projectes i es centra en la recerca de noves fòrmules que superin les limitacions dels models clàssics.

Fins al 31 d'octubre

Amb aquesta proposta es vol iniciar una línia d'activitat que permeti incidir en positivament les principals problemàtiques de la societat actual, incorporant elements i metodologies de participació, col·laboració i  transformació per a la generació de desenvolupament i consolidació de projectes col·lectius.

El període per a presentar propostes inicialment està previst fins al 31 d'octubre. Tota la informació sobre les activitats de la Xarxa així com les bases i documentació sobre aquest concurs es pot trobar a la web

Tanmateix, com a suport  a la presentació de propostes, el proper dia 15 d'octubre de 9 a 13:30 hores tindrà lloc un taller de Co-creació i innovació social al Centre de Promoció Empresarial de Sabadell. En el decurs d'aquesta activitat s'ajudarà a totes aquelles persones, institucions, empreses..., que vulguin participar-hi a concretar les idees que plantegin en propostes i, alhora, es donarà suport a preparar la informació requerida pel concurs.

Aquesta nova iniciativa està impulsada pel Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica (Copevo) i compta amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa.