La gigaconsulta a Terrassa

Article de Josep Portero, membre de l'executiva local del PSC de Terrassa

La Torre
12 d'octubre del 2014
En primer lloc, vull aclarir que estic a favor del dret a decidir de manera legal i acordada i que no estic a favor de la Independència de Catalunya. Que la manera en què s'ha portat el procés no m'ha agradat gens, atès que les garanties d'èxit eren molt escasses i em costa creure que els dirigents d'aquest procés no hagin consultat amb experts tècnics que els diguessin el que tots sabem. He volgut aclarir la meva posició per evitar malentesos.

Dit això, aquest matí he vist que davant de casa meva hi havia un munt de gent amb carpetes de color groc, després me n'he assabentat que eren de la "gigaconsulta", que anaven a fer una enquesta a la ciutadania. I he pensat: que bé, els podré donar la meva opinió.

Per cert, he posat l'entrada "gigaconsulta" a Google i no he obtingut cap resposta. He esperat pacientment a què finalitzessin l'acte i a què truquessin a casa meva, però passava el temps i no ho feien, pel que he decidit que, ja que havia de sortir a comprar, que m'hi acostaria i que de ben segur que podria donar resposta a l'enquesta.

He sortit al carrer i he localitzat a tres d'aquestes persones que anaven amb la carpeta groga i els he interromput la seva xerrada demanant si em podien fer l'enquesta, i després de mirar-se entre ells amb estranyesa, suposo que els he trencat els esquemes, eren ells que havien d'anar a buscar als enquestats i no a l'inrevés, de manera molt educada un d'ells m'ha dit que amb molt de gust i que ell me la faria.

Tot seguit se n'ha adonat que no tenia bolígraf, els seus companys tampoc i els he deixat el meu (manca de previsió, si vas a fer enquestes i no portes bolígraf...) Li he preguntat si necessitava el meu DNI o algun document que m'identifiqués i m'ha dit que no era necessari. M'ha demanat les meves dades identificatives i hem començat l'enquesta. Aquí m'he emportat una desil·lusió, hi havia un seguit de preguntes tipus test amb diferents opcions de resposta cada una d'elles i totes em demanaven el meu parer sobre la gestió d'una hipotètica Catalunya independent. Jo m'esperava que en algun moment em demanessin el meu parer sobre el procés i sobre si jo volia una Catalunya independent, però sembla que vaig tard i aquest estadi ja l'hem superat.

A més, les opcions de resposta a cada pregunta, per mi quasi totes eren vàlides, per tant m'ha costat una mica decidir-me per la resposta, però ho he fet. El que passa és que m'he quedat amb una mica de recança, ja que com he dit, les opcions de resposta, per mi gairebé totes eren vàlides.

De totes maneres, en primer lloc vull felicitar a l'organització i al voluntariat, ja que la seva capacitat de convocatòria ha estat magnífica. En segon lloc, crec que s'ha perdut l'oportunitat de cercar una informació més oportuna i adequada al moment processal que estem vivint. Trobo del tot extemporani consultar com haurem de ser quan siguem una cosa que no sabem si serem. De totes maneres, he donat el meu parer a les preguntes formulades pensant com m'agradaria que fos Catalunya ara, és a dir en moltes coses diferent al que fa el govern actual.

Josep Portero, membre de l'executiva local del PSC de Terrassa