El Correllengua 2014 de Matadepera ja escalfa els motors

Al Casal de Cultura es farà, entre els dies 17 i 24 d'octubre, una exposició sobre la poetessa Maria-Mercè Marçal, a qui va dedicada aquesta edició

La Torre
12 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 14:14h
Ja està tot a punt pel Correllengua 2014, que se celebrarà a Matadepera entre els dies 14 i 26 d'octubre amb l'objectiu de defensar i promoure la llengua i la cultura catalana.

El primer acte tindrà lloc aquest proper dimarts 14, amb l'estrena d'una exposició de les aquarel·les que Imma Guillem ha realitzat per il·lustrar el conte “Operació Monestir”, escrit per Joan Comasòlivas per celebrar el Mil·lenari de Matadepera. La mostra es podrà visitar fins al 26 d'octubre d’11 a  i de 6 a 8.

En paral·lel, i al mateix Casal de Cultura, també es farà, entre els dies 17 i 24 d’octubre, una exposició sobre la poetessa Maria-Mercè Marçal, a qui va dedicada aquesta edició del Correllengua. La mostra es titula “Volem que la revolució ens neixi morta”.

El 20 d’octubre, a les 7 del vespre, es farà la presentació oficial de l’exposició i del conte “Operació Monestir” i, a continuació, es projectarà el vídeo del concert-cantata homònim que es va organitzar a l'exterior de l'Església de Can Roure amb motiu del Mil·lenari.

El Correllengua 2014 també ha preparat pel 24 d'octubre, a dos quarts de 8, una ponència a càrrec de la poetessa terrassenca Marta Pessarrodona sobre "Les germanes de Llull", que serà presentada per Joan Antoni Ferran.

I el 25 d'octubre serà el colofó de la festa de la llengua, amb un concert de la Banda de Matadepera (12), un concurs d’scrabble (quatre de la tarda), una projecció de cinema infantil amb la pel·lícula "Croods" (a les 6) i la cercavila (a les 7) que recorrerà els carrers del centre del poble i que acabarà a la plaça del Casal amb la lectura del manifest i una botifarrada popular i el concert de "Muscat" (a les 10).

Per diumenge, el Xarxa Matadepera també oferirà l'espectacle infantil "1714 escudellers som-hi!!!". Tindrà llloc a les 12 a la plaça de Cal Baldiró