La Gigaenquesta arriba a més de 15.000 llars de Terrassa

La campanya Ara és l'Hora es desenvolupa amb tota normalitat a la cocapital del Vallès Occidental, on la presidenta d'Òmnium Muriel Casals ha fet porta a porta

Joan Manel Oller
11 d'octubre del 2014
Muriel Casals i Oriol Amorós han fet la Gigaenquesta a Lídia Ordeix Foto: Cristóbal Castro

La campanya Ara és l'hora ha mobilitzat 350 voluntaris a Terrassa en una nova onada de la Gigaenquesta . La jornada s'ha desenvolupat sense cap tipus d'incidència.

Manel Martí, coordinador, i Xavi Ordeix, president d'Òmnium a la ciutat vallesana, han destacat que la iniciativa ha tingut una gran acollida i que ni hi ha hagut ni un sol problema i ni una anècdota. Els voluntaris han estat ben rebuts gairebé el 100 per cent de les llars i se'ls ha escoltat amb interès. El percentatge de resposta a les enquestes ha estat elevat, de més d'un 20 per cent, una xifra que els experts consideren ja bona.

La G igaenquesta ha arribat a més de 15.000 habitatges de la ciutat egarenca en poc més d'un parell d'hores, i la idea es arribar a tots en les setmanes vinents. "La feina no s'aturarà", ha reblat Miquel Noguera, de Terrassa per la Independència-ANC.

Santa Coloma de Gramenet, amb més de 800 persones; Terrassa, amb més de 350 o Castelldefels, amb més de 200, han estat alguns dels punts principals de la mobilització.

A la ciutat vallesana , han arrancat amb la sdeva carpeta groga des de la plaça de Ricard Camí la Gigaenquesta , que ha comptat amb la participació de la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i representants dels partits favorables a la consulta, entre ells Josep Rull i Oriol Amorós.

Casals ha afirmat que “no es pot aturar la voluntat i la il·lusió de tanta gent” i ha afegit, fent referència a Castelldefels, que “davant agressions a la democràcia responem amb més democràcia”. I és que a Castelldefels, l’ajuntament ha volgut impedir l’acte inicial de la Gigaenquesta , consistent amb uns parlaments, al prohibir la megafonia per fer el discurs polític.

L’acte s’ha dut a terme igualment, amb el discurs de la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, que ha dit que “no pot ser que un ajuntament democràtic prohibeixi que els ciutadans s’expressin” i que “digui el que digui el PP, Castelldefels també votarà el 9-N ; votarem tots per fer un país nou!”. Forcadell també ha dit que “abans que independentistes som demòcrates” i que “no tornarem a cedir la sobirania a ningú. El 9-N decidirem el nostre futur i el decidirem nosaltres!”, ha conclòs. Havia d'estar a Terrassa però ha modificat làgenda per estar a la Castelledefels.