Els serveis jurídics reblen que Terrassa no pot col·laborar amb el 9-N

Els tècnics municipals elaboren un informe, a instàncies de l'alcalde, i conclouen que és il·legal qualsevol actuació o resolució que es porti a terme per part de l'Ajuntament com actuació preparatòria o vinculada a la consulta

J.M.O.
10 d'octubre del 2014
La secretaria general de l'Ajuntament i els serveis jurídics municipals de Terrassa consideren que és il·legal qualsevol acció relacionada amb el 9-N. És la resposta de l'alcalde Jordi Ballart a una instància entrada ahir pel Pacte Terrassenc pel Dret a Decidir on se li deia: "Us encoratgem a fer una defensa ferma de la legalitat aprovada pel nostre Parlament, de la democràcia i del Dret a Decidir de la Ciutadania".

El text és el que se li ha fet arribar a la vicepresidenta Joan Ortega. Jordi Ballart recorda que es va demanar als ajuntaments col·laboració tot i que recorda que totes les informacions apunten que la suspensió de la llei aprovada pel Parlament hauria de comportar la suspensió de tots els preparatius.

L'alcalde comenta que malgrat això "s'ha procedit al nomenament de membres de la Comissió de Control i Seguiment i que l'aplicació informàtica SGE continua activa, la qual cosa dóna una aparença de continuïtat del procés legalment suspès". És el que li va fer demanar un informe als tècnics de la corporació.

La secretaria general de la Corporació terrassenca i els serveis jurídics municipals afirmen: "En conclusió es considera, des del punt de vista jurídic, il·legal qualsevol actuació o resolució que es porti a terme perm part de l'Ajuntament com actuació preparatòria o vinculada a la consulta convocada pel Decret 129/204, des del dia 30 de setembre i fins que no s'aixequi la suspensió d'aquesta disposició acordada pel Tribunal Constitucional en la providència de 29 de setembre de 2014, per contravenir l'article 87 de la vigent Llei Orgànica del Tribunal Constitucional. Tot això, sens perjudici d'altres responsabilitats que puguin derivar-se de l'incompliment d'aquesta providència".

Ballart acaba la carta fent palès que l'Ajuntament fa i farà tot el que calgui, sempre dins el marc legal, per a què es pugui fer la consulta. En aquest sentit, repeteix que no es posaran pals a les rodes i que s'han ofert mostres de la voluntat de col·laboració com la presència en el Pacte Terrassenc pel Dret a Decidir o l'abstenció del PSC en la votació feta al ple d'octubre sobre la moció de suport i participant en l'acte del 4 d'octubre al Palau de la Generalitat.

L'alcalde es posa fi al document oferint-se a col·laborar amb la Generalitat i dient que espera instruccions "clares i expresses".