Es convoca el 1r Concurs de disseny industrial en fusta Jordi Amat

El certamen, convocat pel gremi de la fusta, restarà obert fins al proper 24 d’octubre

La Torre
14 d'octubre del 2014
El Gremi de la fusta de la Cecot ha decidit posar en marxa un Concurs de Disseny Industrial en Fusta per posar de relleu, donar projecció i reconèixer la tasca i projectes dels professionals de l’arquitectura i del disseny de tot Catalunya, així com dels professionals de la fusta.

Els projectes que es presentin han de ser inèdits i no poden estar en producció actual. El disseny ha de ser factible en termes tècnics i amb projecció comercial, assolint de manera exitosa els següents objectius: el disseny ha de ser estètic i funcional, incorporant consideracions de disseny per vetllar per una apropiada aparença física i utilitat segons el concepte treballat; el disseny ha de comportar un projecte sostenible, amb l’ús de materials i processos productius respectuosos amb el medi ambient; i, finalment, el disseny ha de ser factible a l’hora de produir-lo. I el requisit imprescindible a tots els projectes és que han d’utilitzar com a matèria primera principal la fusta, podent combinar amb altres materials.

Els participants del Concurs de Disseny Industrial en Fusta Jordi Amat disposen fins al proper 24 d’octubre per poder presentar els seus projectes. A partir d’aquesta data i fins el dia 2 novembre tots els projectes presentats s’exposaran al públic a la Sala Eusebi Cima de l’edifici institucional de la Cecot, seu del Gremi de la Fusta.

La dotació econòmica total d’aquesta primera edició del Concurs és de 1.800 € distribuïda de la manera següent: un primer premi de 900 €, patrocini de la Cecot, més un programa de disseny cortesia de l’empresa Teowin Diseño; un segon premi de 600 €, patrocini de l’empresa  F.Ros Asesores; i un tercer premi de 300 €, patrocini de l’Ajuntament de Terrassa. El jurat, conformat per membres de la Junta del Gremi de la fusta, patrocinadors i de col·legis professionals, es reunirà el dilluns 27 d’octubre per fallar a favor dels projectes guanyadors i el dijous 30 de setembre tindrà lloc l’acte de lliurament de premis a la seu del Gremi de la fusta de la Cecot.
 
Homenatge a Jordi Amat

La Junta del Gremi de la fusta va aprovar en ple posar el nom del fins fa pocs mesos el seu president, Jordi Amat, al certamen. L’actual president, Pere Solanellas, ha recordat que “Amat va ser una persona molt implicada amb les organitzacions sectorials i també molt activa en quant a aportacions en els diferents grups de treball de la pròpia Cecot”, i afegeix, “amb aquest petit gest, la Junta vol  reconèixer el seu esforç i motivació per posar en marxa accions que permetessin a les empreses del sector de la fusta desenvolupar la seva activitat de la millor manera possible”.

Solanellas va acceptar recollir el testimoni de la gestió encetada per Amat l’any 2013 i assolir el repte de poder analitzar i adaptar l’oferta de servei patronal al nou context econòmic, tecnològic i social en el que es troben les empreses del sector.