Petrolis Independents ajuda Súmate a convèncer indecisos

Jordi Roset i Joan Canadell reinverteixen part dels beneficis de la benzinera low cost a la campanya endegada pel col·lectiu

La Torre
09 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:03h
Petrolis Independents (franquícia de la cadena Petro7), la benzinera low cost, de Joan Canadell i Jordi Roset, i que des del primer dia tributa només a Catalunya, ha anunciat que complirà la seva promesa i reinvertirà part dels seus beneficis en entitats que donin suport al procés sobiranista. Malgrat que el tancament de l’exercici fiscal encara és lluny, la companyia ha valorat que atès l’interès de la campanya que el col·lectiu Súmate ha engegat per convèncer un milió d’indecisos que votin a favor de la independència de Catalunya calia fer una primera acció de suport.

Els propietaris de Petrolis Independents, són també els principals comptes partíceps a títol particular de la pel·lícula "L’Endemà" d’Isona Passola, i ara valoren que la campanya de Súmate “té un objectiu diàfan, acotat en el temps i amb una metodologia clara de treball”, requisits imprescindibles per poder optar a aquests ajuts.

D’altra banda, des de la propietat de Petrolis “es considera clau que es treballi sobre l’important col·lectiu de persones que encara no han decantat el seu vot” ja que estan convençuts que “quan més àmplia sigui la base social que doni suport a la independència, més legitimitat tindrà la reivindicació nacional davant de la comunitat internacional”.

Així mateix, demanen a d’altres empresaris que s’impliquin en el procés i es mostren partidaris que els catalans només obeeixen “les lleis catalanes” i desobeeixin “qualsevol llei o resolució que es vulgui imposar des de Madrid i que vagi en contra de la voluntat d’autodeterminarse del poble català, manifestada massivament al carrer els darrers tres anys i també expressada en les darreres eleccions al Parlament, que van atorgar una majoria als partits sobiranistes”.

Els empresaris demanen a la ciutadania catalana que s’impliqui en la campanya quan falten menys de 15 dies perquè Súmate assoleixi l’objectiu, que tenen molt aprop, de recaptar 35.000 euros. Qui vulgui adherir-se a la campanya de Súmate pot fer-ho mitjançant la plataforma de micromecenatge Verkami. Es dóna el cas que l’aportació de Petrolis dobla l’import de l’aportació màxima contemplada en l’apartat de les recompenses que Súmate dóna als seus mecenes. 

Tot i aquesta primera dotació a un projecte sobiranista de conscienciació social, des de Petrolis manifesten que mantenen obert el període de recull de projectes i que un cop tancat l’exercici fiscal, faran una nova aportació a un altre projecte.

Bona valoració de l’11-S

D’altra banda, des de Petrolis Independents han valorat molt favorablement l’impacte de la
campanya en suport de la “V” de l’11 de setembre, on van vendre el carburant al preu més baix de tot Catalunya. Tanmateix, coincidint amb la Diada van inaugurar una estació de servei a Vic, que també ha rebut una acollida més que notable. Des de Petrolis anuncien que continuaran l’expansió de la cadena que amb aquest nom en té dues d’obertes: la de Vic i la de l’Ametlla del Vallès; que se sumen a les de Petro7 de Montblanc i Terrassa.