Podem Terrassa acusa l'Ajuntament de 'negligent'

L'agrupació municipal exigeix a Ballart que "es dugui a terme amb la màxima celeritat la neteja i condicionament de les rieres"

La Torre
09 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:03h
L'agrupació municipal Podem Terrassa ha fet arribar a l'alcalde de Terrassa una petició formal sobre l'estat en què es troben les rieres del municipi. Aprofitant que el passat 25 de setembre feia 52 anys de les riuades que van provocar un miler de morts a la comarca així com el desbordament de la riera de Rubí, Podem avisa que "sembla que la història està condemnada a repetir-se a causa de la negligència dels responsables polítics".

La formació denuncia "la falta de manteniment del llit de la Riera de les Arenas i la riera del Palau. La 
quantitat d'arbustos, arbres i altres materials que s'hi troben poden ocasionar en qualsevol moment l'efecte presa en els ponts". Podem subratlla que a l'alcalde "se li ha sol·licitat a títol personal per diverses vies que es dugués a terme el manteniment d'aquestes rieres i sempre hem trobat la mateixa resposta: argumenta que és competència de l'Agència Catalana de l'Aigua. Per la seva banda, l'ACA diu que el tram urbà no és competència seva".

Podem Terrassa recorda que l'ACA sí que va fer una oferta a l'Ajuntament amb el compromís d'assumir el 80% del cost de manteniment, però que el Consistori "va rebutjar-la i va iniciar un procés contenciós-administratiu el 2013, un procés que encara està als tribunals sense resoldre". L'agrupació remarca que si s'hagués acceptat l'oferiment de l'ACA, les arques municipals haurien hagut d'assumir per la neteja d'ambdues rieres uns 10.000 euros "però l'equip de govern prefereix deixar-les sense manteniment i no valorar el risc que comporta per a la ciutat".

Per tot això, Podem Terrassa exigeix que l'Ajuntament "
dugui a terme amb la màxima celeritat la neteja i condicionament del llit de les Rieres per evitar haver de lamentar els danys causats per un possible desbordament".