L'Ajuntament millora la plaça de Cipriano Garcia

A la cantonada dels carrers de Consell de Cent i de Manresa de Terrassa es crearan quatre nous passos de vianants,

La Torre
06 d'octubre del 2014
L’Ajuntament de Terrassa, a través de l’àrea de Planificació Urbanística i Territori, està duent a terme obres de millora de l’accessibilitat i la seguretat a la plaça de Cipriano Garcia, a Sant Pere Nord, dins del programa Barris en Marxa.

Els treballs, que han començat avui, se centren principalment a eixamplar voreres per a escurçar els passos de vianants i a eliminar barreres arquitectòniques. Així, la vorera del carrer de Consell de Cent s’eixamplarà pel nord, absorbint la zona d’estacionament en línia i ocupant part de l’actual xamfrà amb l’avinguda de Francesc Macià, que ara tindrà un aspecte arrodonit.

Al sud de la plaça, a la cantonada Consell de Cent-Manresa, es crearan quatre nous passos de vianants, i un altre al carrer de Manresa a l’alçada de l’accés a la plaça pel sud-oest. Finalment, es construirà una rampa en l'extrem nord-est de la plaça, per a facilitar l'accés a les persones amb mobilitat reduïda.

En els pròxims dies aquesta obra comportarà afectacions de trànsit, com ara ocupació de places d’aparcament i talls de circulació als carrers de Manresa i del Consell de Cent.

Intervenció a la Plaça de Can Gorgs
També dins del programa Barris en Marxa, començaran les obres de millora de l’accessibilitat a la plaça de Can Gorgs, a Ègara. L’actuació principal serà l’obertura d’un pas en rampa des del carrer de la Tet. També es reposarà mobiliari urbà i arbrat, es reforçarà l’enllumenat i es duran a terme diferents reparacions a la plaça. Ambdues intervencions, la de la plaça de Cipriano Garcia i la de la plaça de Can Gorgs, s’han adjudicat a l’empresa Curnal Invest SL per un import de 43.935,18 euros entre ambdues obres. El termini d’execució és de dos mesos.