1 de 10

L'arquebisbe de Tànger ha visitat Terrassa

per La Torre, 6 d'octubre de 2014 a les 07:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Convidat pel Bisbat de Terrassa a través de la Delegació Episcopal d’Ecumenisme i Relacions Interreligioses, Santiago Agrelo, arquebisbe de Tànger, ha pronunciat dues conferències a la diòcesi de Terrassa sobre “Cristians entre musulmans. És possible el diàleg?”.
 

Les xerrades han tingut lloc a la Sala Capitular de la Catedral a Terrassa i a l’Acadèmia Catòlica de Sabadell. Ambdós actes han estat presidits per Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa, acompanyat per Josep Esplugas, delegat episcopal d’Ecumenisme i Relacions Interreligioses.
 

Agrelo ha exposat la situació dels 2.500 catòlics de la seva arxidiòcesi que viuen enmig d’una majoria musulmana. Al Marroc, els cristians són com uns que estan a casa d’un altre i observen les normes del país. L’Església, va dir, s’ha guanyat l’estima  dels marroquins de manera que d’acord amb una llei del rei Hassan II, té un ampli camp d’acció en l’educació, el món de la salut, a més de fruir de la llibertat per al culte. L'arquebisbe va fer notar la presència i l’activitat de  15 famílies religioses a la seva arxidiòcesi.
Participació