Terrassa proposa un trivial medieval per endinsar-se en l'Edat Mitjana

Activitats infantils, visites guiades o una lectura dramatitzada amb Joan Pera d'El Somni de Bernat Metge, alguns de la vintena de propostes que encara queden per gaudir del primer Cicle de Cultura Medieval

La Torre
01 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 19:11h
El primer Cicle de Cultura Medieval de Terrassa arriba al darrer trimestre de l’any amb noves propostes, amb les quals es vol posar a l’abast de tots els públics la possibilitat d’apropar-se a tots els àmbits de la cultura de l’Edat Mitjana. Després de la pausa estival, el cicle ha reprès l’activitat coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, que s’han celebrat aquest cap de setmana amb l’accent posat en el patrimoni medieval, i que han atret més d’un miler de persones als monuments medievals de la ciutat. 
 
Fins a final d’any, se succeiran més d’una vintena de propostes com ara activitats infantils, visites guiades o una jornada tècnica sobre les pintures murals dedicades a Sant Tomàs Beckett de la Seu d’Ègara, el proper dilluns. 
 
Una de les activitats destacades serà la lectura dramatitzada d’El Somni, de Bernat Metge, amb Joan Pera i Ferran Frauca, dirigit per Carles Canut i amb guió de Miquel Pujadó, el 27 d’octubre a la Biblioteca Central.

Una altra novetat d’aquest trimestre serà el Trivial Medieval, un joc creat per la BCT Xarxa que es podrà jugar online o presencialment a les biblioteques entre el 10 i el 30 de novembre. Els concerts de Nadal posaran punt final al programa. 
 
El primer Cicle de Cultura Medieval de Terrassa és una iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa, a través del Museu de Terrassa i la BCT Xarxa, que compta amb la implicació del grup relacional Amics d’Els Clàssics, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil, l’Arxiu Històric Comarcal de Terrassa i Editorial Barcino.
 
Més de mil visitants al patrimoni medieval 
 
El programa de les Jornades Europees del Patrimoni 2014 a Terrassa s’ha centrat sobretot en el patrimoni medieval de la ciutat. A més de les jornades de portes obertes, el servei municipal de Cultura va programar dues activitats a la Torre del Palau. “Hi havia una vegada... una torre en un palau”, adreçada a públic familiar, va atreure 53 assistents entre les dues sessions programades. La visita a la Torre del Palau i a la vila medieval va tenir 34 participants a la primera sessió. A la segona, que va tenir lloc diumenge a la tarda, hi van participar quatre persones tot i la intensa pluja que hi va caure tota la tarda. 
 
Pel que fa a les jornades de portes obertes, la Seu d'Ègara va tenir 547 visitants i el Castell-Cartoixa de Vallparadís, 400. Així doncs, 1.038 persones van participar a les jornades de portes obertes o a les activitats al patrimoni medieval el passat cap de setmana. En total, les Jornades Europees del Patrimoni van aplegar 1.297 participants, afegint els visitants de la Casa Alegre de Sagrera.