El perill de pluges intenses a Terrassa és alt

Diumenge es poden acumular 100 litres d'aigua en 24 hores

La Torre
27 de setembre del 2014
L'SMC informa que s'ha publicat un Avís per Intensitat de pluja. El diumenge poden caure més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores, i 20 en mitja hora.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses i per acumulació d’aigua demà diumenge al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona.
 
L’SMC preveu que l’episodi de pluges comenci pel sud a la matinada i que al llarg del dia afecti a qualsevol punt del litoral i prelitoral català però, principalment, a la costa central de Barcolona a partir del migdia tarda. Aquest episodi s’allargarà fins a la matinada de dilluns 29.
 
A les zones afectades es podrà superar el llindar d’intensitat de 20 l/m2 en 30 minuts. Els xàfecs sovint aniran acompanyats localment de tempesta.
 
A més es preveu que es pugui superar el llindar d’acumulació de pluja de 100 l/m2 en 24h a tot el litoral i algun punt del prelitoral catatà durant el dia de demà.
 
D’altra banda, l’SMC preveu mala mar i que les onades puguin superar puntualment els 2,5 metres (maregassa) a tot el litoral català a partir de demà a la tarda i fins dilluns al migdia. També hi haurà mar de fons de componen est.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana revisar que els embornals i desguassos d’aigua de pluja estan nets de fullaraca i terra per evitar acumulacions d’aigua. Durant la tempesta allunyeu-vos de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioneu el vehicle. Tampoc travesseu cap riu, ni riera ni zona inundada. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d'aigua i ser arrossegats amb facilitat.Consells de Protecció Civil de la Generalitat per pluges: www.gencat.cat/interior/inundacions 
 
Protecció Civil de la Generalitat també recomana seguir l’evolució de la informació meteorològica i adaptar-hi les activitats previstes per al cap de setmana abans i durant la seva realització. Si les tempestes us sorprenen a l'aire lliure en alguna activitat d'oci o similar, mantingueu sempre la calma fins que pugueu trobar aixopluc.