El Club Natació Terrassa ja és un centre mèdic autoritzat

A més de les revisions mèdiques dels esportistes del club, ara podrà acollir atletes d'altres clubs i entitats

La Torre
25 de setembre del 2014
Actualitzat a les 16:12h
El gabinet mèdic del Club Natació Terrassa ha estat homologat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya com a Centre Mèdic Autoritzat. Concretament, la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitàries ha resolt atorgar al club l'autorització administrativa de funcionament d'un centre sanitari assistencial en el servei de medicina de l'educació física i de l'esport.

A hores d'ara, la Federació Catalana de Futbol determina que, de forma obligatòria, les revisions mèdiques dels esportistes es realitzin en centres mèdics autoritzats, en una tendència que s'estendrà progressivament a la resta de federacions per tal de garantir que totes elles compleixen uns requisits de qualitat i per atorgar categoria, seriositat i oficialitat al tràmit.

Des de la professió mèdica, també es recomana que esportistes aficionats d'especialitats com l'atletisme o el triatló se sotmetin a una revisió mèdica. Sense anar més lluny, es tracta d'un requisit obligatori en països com França o Itàlia abans d'inscriure's a una cursa.

Aquesta homologació, doncs, prestigia el gabinet mèdic i situa el club com l'únic de la ciutat amb un centre mèdic propi autoritzat, de manera que, a més de permetre-li continuar passant les revisions mèdiques dels esportistes del club, l'habilitarà per acollir esportistes d'altres clubs i entitats.

En aquest sentit, el Natació podrà actuar en les dues branques de la medicina de l'esport, la preventiva, que es refereix bàsicament a les revisions mèdiques, i l'assistencial, relativa al tractament de lesions. El gabinet mèdic del club està format per un equip de cinc professionals encapçalat pel doctor Josep Salvador, cap de Medicina de l’Esport de Mútua Terrassa i especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia.