Les Tines de la Vall del Flequer, un patrimoni únic

La Torre
27 de setembre del 2014
576_1254233047410614
576_1254233047410614
Aquest dissabte ha tingut lloc a les Tines de la vall del Flequer, dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, un concert amb música original per a guitarra i violí, inspirada en el patrimoni cultural d'aquest espai, a càrrec d'Arturo Blasco i Nacho López.

Les tines de la vall del Flequer
són un patrimoni arquitectònic exclusiu que explica la història del cultiu de la vinya en aquest territori de les valls del Montcau, i que comprèn part dels municipis de Talamanca, Mura i el Pont de Vilomara i Rocafort, dins l'àmbit del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

Aquest conjunt d'edificacions, bona part de les quals s'han anat restaurant i estan en procés de declaració de Bé Cultural d'Interès Nacional, Zona d'Interès Etnològic, es troben en indrets de difícil accés, sobre marges de pedra seca, i servien per facilitar el transport de la verema, ja que s'elaborava el vi allà mateix.

Les tines són també testimoni d'una època en què la Catalunya central estava dominada pel cultiu de la vinya. En finalitzar l'acte s'oferirà un petit refrigeri basat en productes del Parc a taula a càrrec del restaurant Cal Carter de Mura i una degustació de vins de la DO Pla de Bages.