Terrassa eliminarà qualsevol referència a Jordi Pujol

PSC, EUiA i PP es posen d'acord al ple per retirar qualsevol distinció institucional atorgada per l'Ajuntament al President

J.M.O.
26 de setembre del 2014
El ple de Terrassa aprova retirar qualsevol distinció institucional atorgada per l'Ajuntament a Jordi Pujol. La proposta del PP, transacccionada posteriorment, ha esta aprovada per 20 vots a favor (PSC, ICV-EUiA i populars) i 9 en contra (CiU).

Manel Pérez, d'ICV-EUiA ha defensat el "sí", tot i que ha retret al PP que no hagi adoptat la mateixa posició en altres municipis i institucions on hi ha membres del grup implicats en casos de corrupció. Per això ha parlat de cinisme. "No siguin uns abanderats de l'ètica".

Mariona Vigués, per part de CiU, ha reblat que la proposta tenia pocs fonaments atès que Terrassa no ha fet mai cap tipus de reconeixement al President -entre d'altres coses pel que marquen els reglaments municipals, ha dit- i que a tot estirar hi ha un parell o tres de plaques que indiquen que va ser a la inaguració d'equipaments com el Parc de Vallparadís. "El que no podem és esborrar la història". Vigués ha afirmat que el comportament de CiU des que Jordi Pujol va confessar que tenia diners a Andorra i ha demanat que s'investigui per quina raó el cas ha sortit ara a la llum, en ple procés sobiranista, quan se sabia des de fa anys.

El regidor Juan Aantonio Gallardo ha defensat la posició socialista i ha reconegut "la intel·ligència de les normatives" locals per evitar determinats homenatges. El socialista ha parlat de moments de canvi de cicle.

Des de la banqueta del PP ha sortit Alejandro Rodríguez ha defensar la proposta. Per començar ha acusat Manel Pérez de demagog i de donar lliçons morals. Després ha afirmat que Terrassa "no pot tenir cap espai on consti que Jordi Pujol és honorable"