«Il barbiere di Siviglia» enceta la temporada d'òpera a Terrassa

La Torre
24 de setembre del 2014
Il barbiere di Siviglia Foto: C.C

El proper dijous, 25 de setembre, comença la Temporada d’òpera i ballet 2014/ 15 del Cinema Catalunya. I ho fa, amb un dels títols més populars de la història del gènere; Il barbiere di Siviglia, de Gioachino Rossini. La transmissió, en directe i via satèl·lit des de l’Òpera Nacional de París, començarà a dos quarts de vuit de la tarda.
 
Il barbiere di Siviglia és una òpera buffa que s’estrenà el 20 de febrer del 1816 a Roma, basada en l’obra Le précaution inutile ou Le Barbier de Séville, de Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais. En ella apareixia el personatge de Fígaro, a qui l’escriptor francès donaria continuïtat amb La folle journée ou Le mariage de Figaro, de la qual Mozart n’hauria d’escriure una de les seves millors òperes.
 
La versió que es podrà veure dijous es basa en una producció original del Grand Théâtre de Genève, i està protagonitzada pel tenor René Barbera –comte d’Almaviva-; el baix Carlo Lepore –doctor Bartolo-; la mezzo-soprano Karine Deshayes –Rosina-; el baríton Dalibor Jenis –Fígaro-, i el baix Orlin Anastassov –Don Basilio-. La direcció musical és a càrrec de Carlo Montanaro, mentre Damiano Michieletto és el responsable de l’escènica.