Oscar Pérez neda 12 hores per creuar de Mallorca a Menorca

L'egarenc Victor Galve va haver d'abandonar la travessa solidària

La Torre
23 de setembre del 2014
El matadeperenc Oscar Pérez va finalitzar la cursa Foto: O.P.

Diumenge 3 d’agost, el nedador del Club Natació Terrassa-Top Swimmits Oscar Pérez, va assolir el repte de creuar de Mallorca a Menorca nedant, repte amb motiu solidari dels Pallapupas dins el projecte Abraçades Solidàries. 42 km nedant amb un temps total de 12 hores i 35 minuts.
 
El nedador i un total de 16 nedadors més repartits en tres grups van haver d’afrontar el creuament amb presses d’última hora ja que havien de decidir quin dia seria el més propici per realizar la travessa, alguns nedadors estaven allotjats a Menorca i altres a Mallorca ja que depenia de les condicions meteorològiques i del mar per prendre la decisió. Una trucada a mig dia del dissabte va fer que els que estaven a Menorca haguessin de movilitzar-se ràpidament per comprar el bitllet del Ferry i buscar allotjament a Mallorca, entre ells el matadeperenc. 
 
Després de dormir 4 hores justes, a les 5:30 de la matinada ja estaven a l’aigua romb cap a Menorca de nou, aquest cop però nedant. Les condicions eren immillorables per afrontar el repte però uns quilometres més tard, va aparèixer mar de fons el que va fer que dos nedadors haguessin d’abandonar a causa del mareig que els hi impedien hidratar-se i menjar, un d’ells el també nedador del Club Natació Terrassa-Topswimmits Victor Galve.
 
La resta van anar fent parades cada 30 o 45 minuts i van anar passant els quilòmetres i les hores fins a arribar a Menorca després de 12 hores de travessia, on els esperava un fort corrent i onades en contra que els van dificultar l’arribada.