Teràpia amb animals per lluitar contra l'alzheimer

La Torre
23 de setembre del 2014
Els usuaris de la residència van fer un taller ben especial Foto: La Llar

Aquest dilluns el centre La Llar ha organitzat diverses activitats de conscienciació sobre la malaltia per commemorar el Dia Mundial Contra l’Alzheimer. Persones del centre de La Llar han assistit a un taller de memòria diferent del que fan setmanalment. 
 
Per commemorar el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, han pogut gaudir d’una teràpia assistida amb un gos. El taller ha tingut per objectiu oferir eines innovadores per estimular als pacients. 
 
Segons ha explicat la coordinadora del Grupo Lur, especialista en teràpia amb animals, "el gos és un factor motivacional i un cataliztador d’emocions". Els pacients han hagut de fer un exercici previ de memòria com són gestos, noms i colors per aplicar-ho després amb el gos. Cada pacient ha hagut de donar ordres diferents que l’animal ha respòs molt favorablement, fet que ha encoratjat a la participació dels pacients. 
 
Paral·lelament al taller, La Llar ha organitzat un videofòrum de la pel·lícula Iris. La pel·lícula narra la historia d’amor entre la novel·lista i filòsofa, Iris Murdoch, i el seu marit, John Bayley, des de la seva primera trobada a Oxford fins a la mort d'Iris, quaranta anys després, a causa de la malaltia d'Alzheimer.