El nou Centre de Reciclatge de Runes del Vallès, en marxa

La planta de tractament pretén evitar que el material de les obres acabi als abocadors

La Torre
21 de setembre del 2014
A principis d’aquesta setmana es va posar en funcionament el nou Centre de Reciclatge de Runes del Vallès, ubicat a la carretera C-58 en el terme municipal de Viladecavalls. Impulsada per la Gestora de Runes del Vallès Occidental (GRUVOSA) i el Gremi de la Construcció del Vallès, la planta tindrà per objectiu gestionar el tractament de runes de la construcció i l’enderroc, d’abast comarcal. D’aquesta manera es pretén evitar que les runes acabin als abocadors propers.

La capacitat anual de recuperació tractament de runes de la instal·lació, amb els equips existents a la planta, és d’uns 100.000 m3/any. Aquest procés consisteix en la trituració, garbellat i separació de fraccions metàl·liques, i classificació per diàmetres de l’àrid produït. Els impulsors afirmen que els productes que se’n podrà fabricar o utilitzar per exemple per graves, subbases de carreteres i camins, graves de drenatge, granulats per esplanades i anivellació de terrenys, etc. per als diferents usos en el sector de la construcció i l’obra pública.

La planta ofereix el servei de subministrament a promotors públics i privats, a un preu similar al material de primera mà. El Centre de Reciclatge de Runes del Vallès dóna feina a cinc persones, ha costat 120.000 euros, i consta d’una àrea de recepció de vehicles i bàscula de pesatge a l’entrada, de un pati general pel tractament del material i estoc de 14.000 m2 , i un edifici de serveis i oficines de 250 m2.