Tots els secrets de les pintures romàniques de Sant Tomàs Becket

El conjunt de la Seu d’Ègara va viure una important revifalla en el període romànic

La Torre
22 de setembre del 2014
El dilluns 6 d'octubre se celebrarà, a les esglésies de Sant Pere, la Jornada Tècnica "Art i Patrimoni de la Seu d'Ègara: Les pintures murals romàniques de Sant Tomàs Becket. Recerca i darrers descobriments". 

Després d’un llarg període d’estancament constructiu, el conjunt de la Seu d’Ègara va viure una important revifalla en el període romànic, primer amb l’edificació de Santa Maria i el seu entorn, consagrada el 1.112 i relacionada amb l’arribada de la comunitat monàstica de l’orde de Sant Ruf d’Avinyó i, al mateix segle XII, amb la realització del cicle pictòric dedicat al martiri de l’arquebisbe de Canterbury Tomàs Becket, assassinat l’any 1.170 pels homes fidels a Enric II.
 
Aquesta jornada, organitzada pel Museu de Terrassa, presenta els avenços obtinguts els darrers anys gràcies a la col·laboració transversal amb el projecte de recerca “Magistri Cataloniae. Artistes, patrons i públic: Catalunya i el Mediterrani, segles XI-XV” (HAR2011-23015) de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Museu Episcopal de Vic, el CETEC-Patrimoni (IQS-UAB) i el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.