Els testimonis diuen que Carrillo va caure per una bufetada

La declaració de les dues veïnes contradiu la versió policial | Els sanitaris que van atendre l'egarenc desmenteixen que els agents els informessin que el jove havia rebut un cop al cap

E.P.
17 de setembre del 2014

Els agents de la policia municipal, al banc d'acusats

Una mare i la seva filla, veïnes de Terrassa, han assegurat aquest dimecres, en el judici a quatre policies per la mort de Jonathan Carrillo la nit del 15 de setembre de 2009, que van veure des de la balconada com un d'ells "li va donar una bufetada" a la cara a la víctima i com a causa d'aquesta, el jove va caure al terra.

El testimonia de les dues contradiu així la versió dels quatre policies locals que dilluns, en la vista oral que se celebra a l'Audiència de Barcelona, van coincidir que cap d'ells va bufetejar la víctima i que aquesta va caure sol d'esquena quedant semiinconscient, per la qual cosa van cridar a una ambulància.

Les veïnes han dit que van veure la bufetada des de la seva balconada del barri Pla del Bonaire malgrat que viuen en un novè pis, perquè el carrer estava ben il·luminat, encara que no van poder identificar quin d'ells el va pegar. 

El fiscal acusa a un dels agents, pel qual demana quatre anys de presó, i sol·licita de dos anys a dos i mitjà per als altres tres pel presumpte delicte d'omissió de perseguir delictes.

També han declarat aquest dimecres els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els quals han assegurat que cap dels policies els va informar que el jove havia sofert un cop en el cap en caure. Versió contrària a la que van declarar aquests agents el dilluns, quan van sostenir que sí els havien informat reiteradament d'això.

Segons la qualificació prèvia al judici del fiscal, "hagués estat determinant per part dels agents haver donat una informació detallada de la caiguda mentre l'estudi el tractament s'hagués orientat en aquest sentit". 

Metges acusats

Malgrat això, el fiscal també acusa per presumpte homicidi imprudent a dues doctores i a un infermer de l'Hospital Mútua de Terrassa -on va ser traslladat i va morir a les poques hores- al·legant que no li van fer les proves adequades a les lesions que presentava, per la qual cosa demana per a ells de dos a dos anys i mig de presó.

Però els sanitaris de l'ambulància han explicat en el judici que no van informar als metges de l'hospital que havia tingut un cop el cap perquè els policies no els havien informat; això sí, han relatat que al carrer li van palpar el cap en una primera exploració i no van trobar sang ni ferides.