La tortura a l'estat de Mèxic, viscuda i explicada per Juan Sosa

El dirigent de l'Organització de Pobles Indígenes Zapotecos oferirà una conferència aquest dimecres a Terrassa

La Torre
16 de setembre del 2014
Amnistia Internacional en el marc de la campanya global “Stop Tortura” ha publicat un nou informe sobre l’estat de la tortura a Mèxic. Coincidint amb aquesta publicació el grup de l'ONG a Terrassa han preparat una xerrada amb Juan Sosa Maldonado, defensor dels drets humans i de pobles i comunitats indígenes de l’estat de Oaxaca, a Mèxic, dirigent de l’Organització de Pobles Indígenes Zapotecos (OPIZ). La conferència tindrà lloc aquest dimecres, dia 17, a les set del vespre al Centre Excursionista de Terrassa.
 
Sosa va ser víctima de desaparició forçada el 15 de juliol de 1998. Els 25 dies que va allargar-se la seva desaparició forçada va ser sotmès a tortures físiques i psicològiques; després de la seva aparició amb vida, va ser aïllat i incomunicat durant 45 dies més en una presó de màxima seguretat, acusat de formar part d'un grup armat d'oposició mexicà, l'Exèrcit Popular Revolucionari (EPR). Després de demostrar la seva innocència i ser alliberat el 2001, Juan Sosa Maldonado ha dedicat tots aquests anys al suport i defensa dels presos indígenes de la regió de Loxicha,Oaxaca. 
 
En l'actualitat viu a l'estat espanyol, acollit per AI en el Programa de Protecció Temporal de Defensors/es de Drets Humans després que l'octubre de 2013 va patir un intent d'homicidi en ser tirotejat el seu vehicle.