Castellers de Terrassa surten «poc satisfets» de la Diada Emili Miró

Nens del Vendrell, Borinots i Xiquets de Reus van assolir el 2 de 8 amb folre

La Torre
15 de setembre del 2014
Castellers de Terrassa al Raval Foto: J.B .

Les celebracions de la 20a Diada Emili Miró van començar dissabte amb un acte organitzat per als Castellers de Terrassa a la Plaça Vella, que va comptar amb molta participació ciutadana, on s’explicava la relació entre la colla i el Concurs, amb una carpa on es projectava el vídeo sobre els XXV anys del Concurs de Castells i una exposició fotogràfica sobre les participacions de Castellers al Concurs. A més també hi va haver un taller per la canalla i un estand on s’oferia informació a tots aquells que estiguessin interessats en acudir al concurs i un altre amb marxandatge de la colla blauturquesa.
 
Després de l’èxit de l’activitat de dissabte, la colla va encarar la diada castellera de diumenge amb un esmorzar al local de l’entitat. Uns minuts després de les dotze del migdia, Castellers de Terrassa, juntament amb les colles convidades dels Nens del Vendrell, Xiquets de Reus i Castellers de Sants, ja estaven al Raval per iniciar la diada Castellera.
 
El resultat de l'actuació no va deixar satisfetes a les dues formacions que millor coneixen l’Emili Miró. Castellers de Terrassa van poder descarregar el 7de7, 5de7 i 4de7 sense masses entrebancs, però no aconseguien l'objectiu que s'havien proposat i van haver de desmuntar dues vegades el 4de8, una de les vegades amb dosos col·locats. Nens del Vendrell després de descarregar el 4de8 i el 2de8f, només va poder carregar el 3de8.
 
Per contra, Castellers de Sants i Xiquets de Reus, amb molt bona forma van descarregar els objectius que s'havien marcat a Terrassa amb el 5de8, 2de8f i 3de8. Aquesta actuació servirà molt a aquestes colles per poder encarar els assaigs previs al Concurs de Castells amb més ànims i en el cas de Xiquets també per afrontar amb més expectatives l'actuació de Misericòrdia dissabte vinent.
 
La ronda de pilars finalment es va suspendre ja que la pluja va irrompre des de la tercera ronda de manera intermitent i tot i que va permetre finalitzar l’actuació, dificultava l’execució dels castells, i en el moment de la ronda de pilars es va fer més intensa no permetent l’execució dels pilars de final d’actuació.
 
Resum de l'actuació:
Nens del Vendrell: 4de8, 2de8f, 3de8(c)
Xiquets de Reus: 3de8, 5de8, 2de8f
Castellers de Sants: 2de8f, 5de8, 3de8
Castellers de Terrassa: 7de7, 4de8(id), 5de7, 4de8(id), 4de7