Una cadena alemanya parla amb l'egarenc Jordi Roset

El mitjà de comunicació del país germànic dedica un ampli reportatge al procés sobiranista, amb partidaris i contraris a la independència | L'empresari egarenc, propietari de Petro7, és un dels entrevistats

Lluïsa Tarrida
12 de setembre del 2014


El mitjà de comunicació Deutsche Welle (DW) han emès un ampli reportatge sobre el procés català. Sota el títol "Els catalans mediten votar la independència", el canal televisiu ofereix una visió contrastada sobre els pros i contres de tenir un futur estat català.

Entre els testimonis que utilitza per il·lustrar les dues posicions s'hi troba Jordi Roset, l'empresari egarenc administrador de PetroLow Cost i creador de la primera benzinera per la independència Petro7 -amb estació de servei a Terrassa-, i un clar defensor de la independència. 

La cadena ha volgut apropar-se al cas català aprofitant la celebració de la nostra Diada Nacional i de la proximitat del referèndum escocès. El mitjà afirma que si el vot escocès és favorable a la secessió això podria impulsar una campanya similar a "la regió espanyola".

DW explica que Europa està pendent del que està passant al nostre país i subratlla que tot i que "la consulta no està permesa per Espanya i per tant la independència no és probable en un futur" sí que "Espanya necessita Catalunya", recordant el gairebé 20% de pib espanyol que aporta Catalunya a l'estat.