Una única cuina per donar servei a totes les escoles de Vacarisses

Les queixes dels pares han fet que l'Ajuntament renunciï al servei de catèring i aposti per centralitzar la distribució d'aliments

La Torre
13 de setembre del 2014
El passat Ple ordinari de l’Ajuntament de Vacarisses, es va aprovar per unanimitat la proposta del regidor d’Ensenyament, Josep Maria Gibert, d’endegar un nou sistema de gestió del servei dels menjadors escolars als centres d’ensenyament públics de la vila. D’aquesta manera, s’assoleix una demanda de fa anys: prescindir del servei de càtering que s’oferia a l’escola Pau Casals i que comportava força queixes.

Davant aquesta mancança, l’equip de govern del Consistori va proposar un replantejament a la cooperativa encarregada dels menjadors. Després d’un estudi de viabilitat, amb el vist-i-plau del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i de l’Agència de Salut Pública, es va decidir condicionar una cuina central a l’escola Font de l’Orpina, que abastirà l’escola Pau Casals i les dues escoles bressol municipals. Per exemple, una de les millores serà incorporar-hi un forn d’alt rendiment, que, al seu torn, permetrà introduir plats al vapor, mantenint molt més les qualitats nutricionals i organolèptiques dels aliments i millorant, alhora, la seguretat alimentària.
 
A més, s’igualaran els menús de tots els centres, que gaudiran de la mateixa qualitat. I és que es garanteix una distribució màxima de 15 minuts entre les diferents escoles. Tanmateix, els plats freds es podran elaborar des de l’escola Pau Casals, on s’ha descartat la possibilitat de fer-hi una cuina per l’elevat cost econòmic i per la manca d’espai.