'1714, la Guerra a comarques' recala a Terrassa

La Xarxa de Televisions Locals fa programació especial per la Diada

Redacció
10 de setembre del 2014


La Xarxa de Televisions Locals, on hi ha Canal Terrassa, farà una programació especial per la Diada. La sèrie '1714, la Guerra a comarques' donarà el tret de sortida a les 21 h. A aquesta, la seguirà un programa especial des del castell de Cardona que inclourà un debat sobre l'impacte de la guerra de Successió a tot Catalunya. La producció, a més, recala a Terrassa en un dels capítols per explicar la ocupació per part de les tropes borbòniques de la ciutat.

Aquest especial inclourà un debat moderat per la periodista Carme Parras des de la Col·legiata de Sant Vicenç, que forma part del conjunt monumental de Cardona. El programa comptarà amb la participació de l'historiador Jordi Mata, que ha supervisat els continguts de la sèrie; el responsable de l'Arxiu Històric de la localitat del Bages, Andreu Galera; i el periodista Janot Caba, conductor del projecte televisiu en el paper de corresponsal de 'guerra'.

Més enllà, La Xarxa oferirà també el senyal dels actes institucionals organitzats per la Generalitat i la retransmissió, íntegra i en directe, de 'La ira dels peixos', l'espectacle que enguany obrirà FiraTàrrega i que forma part de la commemoració del Tricentenari.

La Xarxa oferirà també el senyal dels actes institucionals organitzats per la Generalitat i la retransmissió, íntegra i en directe, de 'La ira dels peixos', l'espectacle que enguany obrirà FiraTàrrega i que forma part de la commemoració del Tricentenari.

'La ira dels peixos', del director i guionista xilè Ignacio Achurra, planteja un enfrontament de cultures: una representada pels residents d'un vaixell que viuen de la recollida d'escombraries del mar, i l'altra pels visitants que arriben per descobrir els costums dels anomenats homes peixos.

Tant l'especial sobre l'estrena de la sèrie '1714, la Guerra a comarques', com la representació de 'La ira dels peixos' es podran seguir per Internet i en 'streaming' a través del web.