Ballart defensa el «respecte» a tota opció democràtica

La Torre
10 de setembre del 2014
Miquel Solé i Sanabra va realitzar una conferència amb motiu de l'11-S Foto: A.T.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha expressat aquest dimarts el seu convenciment que: “les hipòtesis sobre els diversos calendaris electorals possibles o el procés de la consulta són molt respectables i molt importants, però no ens han de descentrar d’allò que els ciutadans i ciutadanes volen i necessiten que fem. És a dir, les tres grans prioritats que ens hem fixat: polítiques socials, educatives i econòmiques. Polítiques centrades en les persones, en la gent real, en els problemes reals de cada dia. Aquests són els tres grans pilars per preservar el nostre model de Ciutat del Benestar”.
 
L’alcalde de Terrassa ha fet aquestes declaracions durant el seu parlament en l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament, després de la conferència del catedràtic de Geografia i Història Miquel Solé i Sanabra, sota el títol “11 de setembre de 1714, fineixi la nació amb glòria”. 
 
Jordi Ballart creu que, ara més que mai, cal: “treball, diàleg, honestedat i transparència. Tanmateix, tot i que els ajuntaments hem de fer d’ajuntaments, això no vol dir que puguem ignorar el que passa al nostre país o girar-nos d’esquena i inhibir-nos. Tampoc no ho farem”.
 
L’alcalde ha afirmat que “no cal dramatitzar els desacords ni les diferències, perquè una democràcia és justament això, una forma de gestionar políticament els legítims i diferents punts de vista, i per això mateix hem de saber preservar espais per al diàleg, per a la negociació i per al pacte”. Per això, ha dit Ballart, l’Ajuntament: “intentarà trobar un punt d’equilibri per no deixar de ser ni un sol moment l’Ajuntament de tots els terrassencs i les terrassenques, sigui quina sigui la seva postura davant la qüestió nacional”. De la mateixa manera, ha afegit l’alcalde, el Consistori té la voluntat “d’intentar estar al costat del Govern català sense incomplir les lleis en cap moment, fent-ho amb sensibilitat, amb prudència i amb seny per continuar essent un exemple de municipalisme compromès amb les persones i amb la ciutat, però també amb el país i la nació”.
 
Per últim, Jordi Ballart ha expressat el seu convenciment que “sabrem trobar un camí per dialogar, per entendre’ns, per respectar de veritat i en total llibertat 
les diferents opcions. I finalment, un camí que ens ha de portar a l’única sortida possible: que decideixi el poble, des de la llei i amb la llei a la mà, però també amb tota la llibertat i sense fer de la llei una barrera per a exercir la democràcia”.