Terrassa escalfa motors per a la V amb una gran concentració

El raval de Montserrat s'ha omplert per donar suport al lliurament dels Compromisos promoguts per l'ANC i signats per entitats i associacions de Terrassa als regidors municipals partidaris de la consulta del 9-N

La Torre
11 de setembre del 2014
Centenars de persones s'han aplegat aquest dijous al matí davant del consistori egarenc Foto: Lluïsa Tarrida

Aquest dijous, dia 11 de setembre, al matí, el Raval de Montserrat s'ha omplert de persones equipades amb estelades, samarretes grogues i vermelles, i pancartes per donar el tret de sortida als actes per la Diada Nacional de Catalunya. Convocades per l'ANC Terrassa, l'acte volia formalitzar el lliurament  dels Compromisos promoguts per l'ANC i signats per entitats i associacions de Terrassa als regidors municipals que donen suport a la consulta.

A les deu del matí, Marissa Josa ha donat la benvinguda als assistents. "Aquest acte és la complicitat entre el poble i els seus representants electes. Aquesta unitat és un fet excepcional i un factor clau que fa de la nostra una causa guanyadora", ha manifestat l'actriu egarenca que ha volgut agrair amb nom de Terrassa per la Independència el suport tant de CiU com d'ICV per poder fer possible la cessió per part de l'Ajuntament de la sala de Govern per tal d'oficialitzar el lliurament i les signatures. "També volem agrair les entitats la valentia i compromís en aquesta lluita pacífica i democràtica", ha dit Josa. En total, ja són 51 entitats terrassenques adherides als compromisos, i des de l'ANC afirmen que el període d'inscripcions és obert i fan una crida a les associacions per afegir-s'hi.

Tot seguit, els representants de les entitats i ANC han entrat a la sala de Govern i, després de les corresponents signatures, han lliurat els Compromisos als regidors de CiU i ICV. En el torn de paraules, Manel Pérez, portaveu d'ICV i membre de l'equip de govern, ha subratllat que "estem davant d'un moment històric" i ha reafirmat el compromís del seu partit a "reclamar un dret democràtic". Pérez ha recalcat que "tenim data, marc legal i pregunta, i el suport d'una gran majoria inclusiva. No hi ha cap excusa per no poder votar" i ha considerat "inadmissible que el govern espanyol vulgui impedir la voluntat d'un poble".

Representants de les entitats i partits polítics que han signat els Compromisos Foto: Lluïsa Tarrida

Per la seva banda, Mariona Vigués, presidenta i portaveu de CiU Terrassa ha dit que "des del grup municipal donarem tot el suport al president per tal que la consulta es pugui celebrar, volem decidir cívicament i pacíficament el nostre futur" i ha afegit "volem un país socialment més just, lliure i independent". Vigués ha recordat que "el procés no és dels polítics sinó de la ciutadania" i ha instat als egarencs a participar a la V d'aquesta tarda i fer "dels carrers un clam de llibertat".

Finalment, Josa ha donat les gràcies als assistents i en nom de l'ANC ha fet un últim crit: "Cada vegada som més forts i no afluixem. Amb la V guanyarem la consulta del 9-N".

ESPECIAL: LA V DE LA DIADA - VIA CATALANA 2014