Finalitza el cicle Som Estiu! amb més de 12.000 assistents

L'Ajuntament destaca la participació del públic, els artistes i les entitats

La Torre
10 de setembre del 2014
L’Ajuntament de Terrassa fa un balanç molt positiu del cicle d’activitats Som Estiu!, que ha estat molt participatiu, tant per l’afluència de públic com per la implicació dels espectadors, dels artistes i de les entitats.

Així, el Servei de Cultura municipal, organitzador del cicle, remarca l’interès que desperta aquest programa entre la ciutadania i el suport amb que han comptat tots els actes programats per part de les entitats dels barris, que han donat un important suport en la comunicació i la realització dels actes.

En aquesta ocasió, el cicle ha registrat 12.463 assistents, una xifra lleugerament inferior a l’any passat, quan se’n van comptabilitzar 12.530 (cal remarcar que enguany no s’ha fet el cicle Màgia a l’Estiu).

L’any 2012 es va assolir la xifra de més de 12.000 espectadors/es, que s’ha anat consolidant en les darreres edicions. La valoració municipal és molt positiva tant per l’afluència com per la qualitat de les activitats realitzades, que han estat molt ben valorades pels espectadors i pels participants.

La programació, que ha tingut un cost de 67.216 euros, ha inclòs una trentena de propostes artístiques, dirigides a públics de totes les edats, que s’han celebrat entre el 16 de juliol i el 6 de setembre. Som Estiu! ha inclòs el cicle Sons del Temps, i els Festivals d’Estiu a Sant Pere i de Circ, a més d’un ampli ventall de propostes per a tot tipus de públics dins de la seva programació més general. El Festival de Circ ha estat, un any més, el cicle que ha reunit un major nombre d’assistents, 9.086, entre el 2 i el 6 de setembre. Enguany el Festival presentava canvis significatius en la seva estructura. Així, s’han ampliat en dos el nombre d’espais programats (amb la Sala Polivalent de la Biblioteca del Districte 4 i el pati de l’Institut Les Aimerigues), i s’ha ampliat en dos dies la durada del Festival, programant els dos darrers dies tallers i espectacles al Centre Cultural Terrassa, col·laborador en l’organització del Festival.

Per la seva banda, les activitats generals del cicle Som Estiu! han tingut 2.191 espectadors i espectadores, les de Sons del Temps han comptabilitzat 848 persones i les del Festival d’Estiu a Sant Pere 338 assistents. La proposta innovadora d’enguany ha passat per recuperar festivament la tradició de celebrar el dia de Sant Roc, molt vinculat amb la història i la identitat de Terrassa des de fa segles.

Per celebrar aquesta data, Amar Mende va celebrar un concert a la plaça del Progrés, que va comptar amb l’assistència de 200 persones, amb un repertori especialment confeccionat per a l’ocasió, que combinava temes propis del seu habitual repertori de música tradicional amb altres de caràcter més festiu.

També com a novetat respecte a anteriors programacions, ha destacat enguany el concert adaptat per a persones sordes que Noelia Ortiz va oferir a la plaça de Can Roca, amb l’assistència de 130 persones.

Per últim, cal destacar que la segona edició del cicle de Música Jove a l’Amfiteatre de la plaça de Catalunya (inclòs dins de les activitats genèriques del Som Estiu!) comença a consolidar-se com un espai per al jovent de la ciutat que serveix com a plataforma de difusió i promoció dels grups terrassencs, i que permet treballar en col·laboració amb altres agents implicats en el sector de la música i la joventut. Enguany ha comptat amb la presència de 275 espectadors i espectadores.

Pel que fa a la música clàssica i antiga, cal destacar la bona acollida que ha tingut dins de la programació d’estiu a la ciutat, vinculada als nombrosos i singulars espais patrimonials egarencs. Així, 848 persones han gaudit del 7è cicle Sons del Temps, dedicat a portar música històrica als espais patrimonials, mentre que 338 persones han gaudit del 2n Festival d’Estiu de la Seu d’Ègara, els dies 18,19 i 20 de juliol. L’Ajuntament de Terrassa considera que Som Estiu! és un cicle totalment consolidat i el repte és el nivell de qualitat i la participació en les properes edicions.

A més de descentralitzar la cultura, aquest cicle garanteix la programació d'actes per a tot tipus de públics durant l’estiu, en una època en què es redueix l’oferta a la ciutat. D’aquesta manera, la programació del Som Estiu! convida a la ciutadania a descobrir espais públics i monuments emblemàtics, alhora que gaudeix de l’oferta cultural de la ciutat, tant la més tradicional com l’emergent.