El PSC Vacarisses diu que les obres de La Coma «acabaran al jutjat»

Els socialistes creuen que acceptar una baixa temerària tindrà conseqüències negatives per al veïnat i per a l'Ajuntament

La Torre
09 de setembre del 2014
El passat divendres dia 5 de setembre el Ple de l’Ajuntament de Vacarisses presentava l’aprovació de la contractació de les obres de la urbanització després que 18 empreses es presentessin a la licitació. El preu de sortida de les obres era de 1.061.474.26 euros (sense IVA) i la mesa de contractació va decidir adjudicar-les a l’empresa Gestión Ingenieria y Construcción de la Costa Dorada, S.A. per un total de 784.378,95 euros. 
 
La portaveu socialista, Laura Sánchez, ha mostrat la seva preocupació “per les conseqüències que tindrà acceptar una oferta amb una baixa temerària del 44,70% malgrat que la empresa justifiqui que ho pot fer per aquest preu”. Sánchez ha afirmat: “jo no em fio d’una empresa que fa una baixa d’aquestes característiques perquè després s’ho voldrà cobrar i això no és sensat ni raonable”. La portaveu socialista també li ha recordat a l’alcalde que ell mateix va fer aquesta afirmació en una reunió amb veïns de La Coma reconeixent que els empreses quan fan baixes grans després busquen la manera de recuperar aquests diners carregant imprevistos i sobrecostos.
 
D’altra banda, la portaveu socialista creu que el govern de Vacarisses enganya als ciutadans quan afirma que aquesta adjudicació suposa un estalvi de 574.153 euros, “cosa que tots sabem que no és certa ja que finalment els veïns ho acabaran pagant si no com a part de l’obra (imprevistos i sobrevinguts), ho faran en forma de costes judicials i de sentències.”
 
Sánchez també opina que aquesta forma d’adjudicar obres valorant únicament l’oferta econòmica, ja ha comportat molts problemes a Vacarisses i que previsiblement tot això acabarà de nou al contenciós, “Boada és un especialista en el tema i la realitat constata que totes les obres que ell ha tancat han estat denunciades per les constructores”.