La Diada Nacional es viu a Terrassa

Dijous hi ha prevista una ofrena floral institucional a la plaça de l'Onze de Setembre, acompanyada d’actuacions musicals i de la presència de grups de cultura popular

La Torre
08 de setembre del 2014
Ofrena floral de 2013 a Terrassa
Ofrena floral de 2013 a Terrassa | J.M.O.
Ofrena floral de 2013 a Terrassa Foto: J.M.O.

L’Ajuntament de Terrassa iniciarà demà, 9 de setembre, el programa commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya 2014, amb un acte institucional al Saló de Plens. Per a dijous, hi ha prevista una ofrena floral institucional a la plaça de l’Onze de Setembre, acompanyada d’actuacions musicals i de la presència de grups de cultura popular.

Amb motiu de l’11 de setembre, l’alcalde de Terrassa farà un Ban amb què convidarà la ciutadania a celebrar aquesta diada amb llibertat i democràcia. L’acte institucional, que tindrà lloc a les set de la tarda, estarà presidit per l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i comptarà amb l’assistència de la Corporació Local.

El regidor de Presidència, Juan Antonio Gallardo, serà l’encarregat de presentar la conferència, a càrrec del catedràtic de Geografia i Història Miquel Solé i Sanabra, que porta per títol: “11 de setembre de 1714, fineixi la nació amb glòria”.

L’alcalde de Terrassa clourà l’acte, que finalitzarà amb l’Himne Nacional de Catalunya. Miquel Solé i Sanabra és catedràtic de Geografia i Història d’ensenyament secundari i consultor cultural i ha estat director de la Fundació Cecot Formació, gerent del Barcelona Centre Universitari i director de la Fundació Unnim (Centre Cultural Unnim i Euncet Unnim). És autor, entre d’altres, de les obres “Fineixi la Nació amb Glòria... l’Onze de setembre de 1714”, Editorial Barcanova, 1991; i “Quan convé seguem cadenes. La guerra dels Segadors (1640-1652)”, Editorial Barcanova, 1992.

Actes de l’11 de setembre
La celebració de l’11 de setembre inclourà un concert de la Banda de Música de Terrassa, a les 11.30 a la plaça de Catalunya, i una cercavila que sortirà de la mateixa plaça encapçalada pel Drac i la Banda de Música de Terrassa fins a la plaça de l’Onze de Setembre (pels carrers del Doctor Pearson i de Prat de la Riba).

A les 12, també a la plaça de l’Onze de Setembre, es farà una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa i, posteriorment, a la una tindrà lloc l’acte central, l’ofrena floral. Serà aleshores quan l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat per la Corporació Local, portarà una rèplica de l’escut de la ciutat realitzada amb flors, que deixarà al peu de l’escultura “Al Vent”, obra d’Albert Novellón.

Fins el dia d’avui, han confirmat la participació en aquest acte una trentena d’entitats de la ciutat de diversos àmbits, com ara veïnals, culturals, esportives, sindicals i socials. Aquestes activitats estan organitzades per l’Ajuntament de Terrassa amb la col·laboració de les associacions de veïnes i veïns de la plaça de Catalunya-Escola Industrial i de Vallparadís.