Les policies locals, escull pel 9-N

Fernández Díaz avisa que "l'independentisme necessita el suport de la força pública" per la consulta, i que "hi ha tants policies municipals com Mossos"

Ángeles Esteller i Alberto Fernández Díaz, aquest divendres a Badalona.
Ángeles Esteller i Alberto Fernández Díaz, aquest divendres a Badalona. | B.F.
Bernat Ferrer
06 de setembre del 2014
Ángeles Esteller i Alberto Fernández Díaz, aquest divendres a Badalona. Foto: Bernat Ferrer/Nació Digital.

Tot sovint s'han fet especulacions sobre quina actitud adoptaran els Mossos d'Esquadra en el cas que la consulta independentista del 9 de novembre estigui invalidada pel Tribunal Constitucional espanyol (TC). Però, aquest divendres, el líder del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha afegit un nou element a tenir en compte: les policies locals. "L'independentisme necessita el cens electoral i la policia", ha proclamat, i tot seguit ha vingut a dir que no tenen ni l'un, ni l'altre. Hi ha qui ha especulat amb la possibilitat que els agents dels Mossos decideixin complir les ordres del Govern, digui el que digui l'Estat. Però, segons Fernández Díaz, hi ha un altre cos policial a tenir en compte en aquesta equació. Un cos que, segons la seva opinió, serà contrari a la consulta.

"Hi ha pràcticament tants policies municipals, com Mossos d'Esquadra", ha avisat. "I és evident que l'independentisme, a més del padró, necessita el suport complementari de la força pública. Diuen que hi haurà urnes. Però si volen celebrar una consulta il·legal, els ressorts municipals -entengui's policia municipal, locals municipals...- són necessaris, i és evidentment que, així, aquesta aventura no va enlloc", ha raonat. Per, tot seguit, preguntar-se: "Amb quin suport trauran les urnes al carrer?"

Fernández Díaz ha lloat la postura de l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia-Albiol, que ja ha anunciat que no col·laborarà amb el 9-N. I ha assegurat que l'Ajuntament de Castelldefels actuarà en la mateixa línia. I, quant a Barcelona, ha sentenciat: "Trias sap que si firma el decret de la cessió de les bases de dades del padró, des del PP interposarem una denúncia als jutjats. I si dóna suport logístic a la consulta i mobilitza la Guàrdia Urbana, també seguirem en aquesta línia."